Vişne Konservesi

Vişne reçellerini her sene annemler ve Resmiye anneannem yaptığı için ben vişne konservesi yapıyorum.Bunu ister kavanozu açtıktan sonra komposto şeklinde tüketin isterseniz,benim gibi cheesecake ve ya pastalarınızda,keklerinizde kullanılacak sos kıvamına getirin.

Sos için kullanacaksanız;
Tavaya konservenizi boşaltın ve 2 yemek kaşığı nişastayı soğuk su ile açarak ilave edip,pişirirseniz  tatlılarınızda kullanacağınız nefis bir sos haline dönüşüyor :) Taneli olmasanı istemezseniz,rondoda istediğiniz kıvama gelene dek çekin.








Malzemeler : 

  • 1,5 kg vişne
(Çekirdekleri ve saplarını ayıklanmış hali 1,2 kg çıktı)

(660 cl 3 kavanoza eşit şekilde paylaştırdım)
  • 2 su bardağı toz şeker (500gr) 
  • 4 su bardağı su ( 1 lt)
  • Kavanoz

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarmak için ; büyük boy bir pipetle,iki tarafından çekirdeğe denk gelecek şekilde ittirin.Tek tek ayıklanan vişneyi çıkarmakla uğraşmayın,işleme devam edin.Bir sıra pipet dolduğunda hepsini aynı anda ezmeden çıkartın.




  1. Kavanozları ve kapakları kaynatın,kurulayın.
  2. Tüm vişnelerin saplarını ayıklayın,güzelce yıkadıktan sonra,pipetle çekirdeklerini çıkartın.
  3. Bir tenceye tozşekeri ve suyu koyun.Çok yoğun kıvamda olmayacak,su ve şerbet arası bir kıvamda olacak şekilde bir taşım kaynatın.
  4. Kuru olan kavanozlara vişnelerin suyunu süzerek,vişneleri  (2parmak boşluk kalacak şekilde) koyun.
  5. Üzerine şekerli suyunuzu kaynar kaynar ekleyin ve kapaklarını sıkıca kaynatın.
  6. Kaynar su dolu geniş bir tencerede kapakları altta kalacak şekilde kavanozları 10dk kaynatın ve 1 gece ters şekilde vakumlanması için ters bırakın.


 Afiyet olsun :)








0 yorum :

Yorum Gönder