Sos için kullanacaksanız;
Tavaya konservenizi boşaltın ve 2 yemek kaşığı nişastayı soğuk su ile açarak ilave edip,pişirirseniz tatlılarınızda kullanacağınız nefis bir sos haline dönüşüyor :) Taneli olmasanı istemezseniz,rondoda istediğiniz kıvama gelene dek çekin.
Malzemeler :
- 1,5 kg vişne
(660 cl 3 kavanoza eşit şekilde paylaştırdım)
- 2 su bardağı toz şeker (500gr)
- 4 su bardağı su ( 1 lt)
- Kavanoz
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarmak için ; büyük boy bir pipetle,iki tarafından çekirdeğe denk gelecek şekilde ittirin.Tek tek ayıklanan vişneyi çıkarmakla uğraşmayın,işleme devam edin.Bir sıra pipet dolduğunda hepsini aynı anda ezmeden çıkartın.
- Kavanozları ve kapakları kaynatın,kurulayın.
- Tüm vişnelerin saplarını ayıklayın,güzelce yıkadıktan sonra,pipetle çekirdeklerini çıkartın.
- Bir tenceye tozşekeri ve suyu koyun.Çok yoğun kıvamda olmayacak,su ve şerbet arası bir kıvamda olacak şekilde bir taşım kaynatın.
- Kuru olan kavanozlara vişnelerin suyunu süzerek,vişneleri (2parmak boşluk kalacak şekilde) koyun.
- Üzerine şekerli suyunuzu kaynar kaynar ekleyin ve kapaklarını sıkıca kaynatın.
- Kaynar su dolu geniş bir tencerede kapakları altta kalacak şekilde kavanozları 10dk kaynatın ve 1 gece ters şekilde vakumlanması için ters bırakın.
Afiyet olsun :)
0 yorum :
Yorum Gönder