Taze Naneli Ev yapımı Limonata






Malzemeler :


  • 5 adet limon (kabuklarının pürüzsüz ve lekesiz olmalı)
  • 1 portakal (orta boy)
  • Yarım su bardağından fazla toz şeker (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.)
  • 5 su bardağı su
  • 1 tutam taze nane


Limonlarınızı iyice yıkayın ardından rendenin en ince tarafıyla rendeleyin.Rendelerken beyaz kısımlarından rendelememeye özen gösterin,yoksa içerken boğazınızı yakan acımsı bir tat gelecektir.


Toz şekerini kabuklarla beraber 5 dakikaya yakın ovun.Daha sonra üstüne 1 su bardağı kaynar su koyun,karıştırın.Böylelikle rengi daha sarı oluyor ve şeker hızla eridiği için dolapta çok uzun bekletmenize gerek kalmıyor.

Ardından kalan 4 su bardağı suyu da ilave edin,ister soğuk ister oda sıcaklığında farketmez. Limonları ve portakalı sıkın,ilave edin.
Portakalı kullanmamın sebebi çok doğal bir tatlılık veriyor.

Taze nane opsiyonel malzeme isterseniz kullanmayabilirsiniz,ama benim için limonatanın vazgeçilmezi taze nanedir. Kokusu ve tadı iyice çıksın diye incecik kıyın ve onuda karışımınıza ekleyip karıştırın.

Dolapta istediğiniz soğukluğa gelince limon kabukları ve taze naneyi süzüp bir cam şişede 1 hafta boyunca saklayabilirsiniz.

Ama genelde 2.günü görmüyor :)

Afiyet olsun :)






 

0 yorum :

Yorum Gönder