Nutellalı Islak Kek

Pastanelerde aynı tarifle bu ürün satılıyor,adı çamur kek diye geçmekte bence bu kek o isimden daha fazlasını hakkediyor,Benim için bu kek,nutellalı ıslak kek :)




Kek hamuru için :
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao (isteğe bağlı)
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Hindistan cevizi (üzeri için,dilerseniz)
Sosu için :
  • 350 gr nutella (orta boy kavonoz nutella)
  • 2 su bardağı süt
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
Büyük bir kapta yumurta ve şeker kabarana kadar çırpılır ardından unu,kabartma tozunu,vanilyayı eleyerek ilave edin ve  homojen bir kıvam elde edince çırpmayı bırakın.

Unun içinde gluten olduğu için kek,kurabiye,pandispanya tarzı tariflerde un diğer malzemelerimizle karıştığı anda çırpma bırakılır.Eğer çırpmaya devam edilirse gluten esnemeye başlar ve çok daha sıkı esnek bir hamurunuz olur,sıkı sıkı bir kek değil,puf puf kabaran bir kek istiyoruz :)

Kek hamuru,her yeri yağlanmış bir kek kalıbına dökülür ardından önceden ısınmış 180 derecelik fırına koyulur,kabarıp üstü renklenene dek fırınlanır.

Ardından bir sos tenceresine süt ilave edilir ve nutella eklenir güzelce çırpılır,ateşe koyulur kaynamasına yakın ocaktan alınır.Burada istenilen şey çikolatayı eriterek sütle karışmasını sağlamak.

*Kekiniz fırındayken ilk 25 dakika kesinlikle fırınınızın kapağını açmayın,kekiniz tam kabarmaya başlarken sönmesine neden olacaktır.

Soğutulan sos,fırından çıkan sıcak kekin üstüne dökülür,her yerinin ıslanmasına dikkat edin ve 1 gece buzdolabında strençlenmiş borcam ve ya tepside bekletilir.Aslında tarifin en zor kısmı burada o mis gibi kek dolaptayken,ondan bir dilim almadan uyumak çok zor :)

Ertesi gün sosunuz daha da kalınlaşmış olacak ve ıslak kek görünümlü,ama kakao tadından çok o nutella tadı.Sizi mest edeceği,garanti :)
Afiyet olsun :)

0 yorum :

Yorum Gönder