Vanilya Özütü

Vanilyanın ana vatanı ABD-Meksika olduğunda Türkiye de vanilya özütü ne yazık ki yok,satılanlar ise vanilya esansı çok yapay bir tadı var kesinlikle tavsiye etmiyorum,yapay vanilya aromalarını kullanmak yerine evde bu verdiğim tarifle sizde ev yapımı vanilya özütüne sahip olabilirsiniz,hem de çok basit bir şekilde.

Bu vanilya özütü tariflerinizde çok iyi sonuçlar veriyor.Artık o paket vanilya tozlarını bırakıp yerine 1-2 çay kaşığı bu özütten koymanız yeterli olacaktır.Vanilya çubuklarını sık bulamayanlar 2-3 vanilya çubuğuna sahip olduklarında vanilya özütü yapıp,uzun süre kullanabilirsiniz. :)

Arifoğlunun,vanilya çubuklarını almıştım vanilya özütü yaparken de ben tekrar o şişeleri kullandım.





Malzemeler
3 vanilya çubuğu
200 ml votka
1 cam şişe



Vanilya çubuğunu aktarlardan ve ya büyük marketlerden bulabilirsiniz.Vanilya çubuğunu alırken dikkat etmeniz gereken nokta tombul ve sıktığınızda içinin nemli olup olmadığına bakın,nemli olması önemli ve kokladığınız da mis gibi kokması gerekiyor,kurumuş aromasını kaybetmiş vanilya çubuğu istemiyoruz.

Alkol kullanmıyorsanız eğer,içinde ki alkol sizi rahatsız etmesin çünkü ısı gördüğü zaman içerisindeki alkol uçuyor ve yalnızca vanilyanın kokusu ve aroması kalıyor.Bu şekilde tüm keklere, pastalara yapay olan paket toz vanilya yerine, doğal halini kullanabilirsiniz :)

Cam şişeye vanilya çubuklarınızı ortadan keserek bıçağınızın tersiyle içindeki tohumları sıyırın,ardından sıyırdığınız çubuklarıda içine atın ve üzerini votka ile doldurun.Mutfağınızın en karanlık köşesinde 2 ay bekletin ve her hafta birer kez sallayın.

2.ayın sonunda keklerinize,pudinglerinize aklınıza gelebilecek pişirilcek olan her tatlılarınıza kullanacağınız harika bir vanilya ortaya çıkacak.





0 yorum :

Yorum Gönder