Evde İlk Hamburger ve Coleslaw


 Öncelikle belirtmeliyim ki tarifin orjinali Turkmax Gurme kanalında yayınlanan Küçük Mutfak Sırları'nın tatlı ve bi o kadar yetenekli şefi Ece Zaim'e ait.Fakat bu benim yaptığım tarif de küçük oynamalar mevcut.

 Uzun zamandır güzel hamburger arayışı içindeydim.Dışarıda ki fast food markalarının sağlıksız ürünlerinden vazgeçip bu tarifi arkadaşlarımla birlikte deneyip bağımlısı olduk :) Tabii ki hamburgeri efsane olan birçok marka var fakat o da öğrencinin bütçesini biraz zorlayan cinsten olunca bizde bu tarife yöneldik.

Hamburger için Malzemeler : (4 kişilik)


  • 600 g burgerlik orta yağlı köfte
  • ½ rendelenmiş soğan
  • 2 küçük diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tutam pul biber
  • 2 tutam kekik
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 2 çay kaşığı worchestershire sos
  • 4 dilim eskitilmiş cheddar peyniri
  • 4 parça marul,salatalık turşusu
  • 4 adet hamburger ekmeği
Tüm malzemeler sırasıyla eklenir,çok fazla yoğurulmadan homojen bir kıvam verilir ardından buzdolabında 4 saat kadar beklettikten sonra 4 parçaya bölünür hamburger eti şekli verilir.Isınmış ızgara tavasında iki yüzü 3 er dakika mühürlendikten sonra hamburger ekmeğine dilediğiniz sosu sürüp etinizi koyun,üstüne salatalık turşusunu ve marulu ekleyin.Afiyet olsun :)





Coleslaw için Malzemeler : (4 kişilik)

  • 1/4 lahana
  • 1 adet elma
  • 1 havuç
  • 1 kırmızı turp
 Sosu için :
  • 6 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2-3 damla limon suyu

Lahana incecik kıyılır,diğer malzemeleri de rendelikten sonra hepsi karıştırılır.Sos için tüm malzemeler bir kasede güzelce çırpılır ve birbirine karıştığına emin olunur.Sos salatanın üzerine dökülüp güzelce karıştırılır.Buzdolabında üstü streçlenmiş bir kapta 1 saat kadar bekletilip servis edilir.


NOTLAR :

*Worchestershire sos hamburger için çok önemli.Kullanıldığında eti köfteden hamburgere çeviriyor.Migroslarda uygun fiyata satılıyor.(Tercihen Heinz marka)Kullanılması tavsiye olur :)

 * Hamburger etinde malzemeler birbirine iyice karıştıktan sonra yoğurmayı bırakmalı.Tercihen 2-3 dk ideal.Etin sertleşip,lezzetini kaybetmemesi için önemli.

0 yorum :

Yorum Gönder