Ispanaklı Taze Makarna | Ispanaklı Fettuccine

 Tadından ıspanaklı olduğu anlaşılmasa da,iştah açıcı görüntüsü yeter :) 



Malzemeler : 
(2 kişilik)
  • 150 gr ıspanak (sapları koparılmış,yıkanmış)
  • 140 gr  (1 su bardağı) un
  • 1 adet büyük boy yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz (silme)





  1. Ispanaklarının saplarını ayırın ve güzelce yıkayın.
  2. Ardından kaynar suda 5 dk boyunca haşlayın.
  3. Daha sonra kupkuru olacak şekilde kurulayın.(Bu adım çok önemli,yoksa hamurunuz sulanır ve toparlaması daha zor olur)
  4.  Bir kaba un,tuzu eleyerek koyun ardından ortasına bir havuz açıp yumurtanızı kırın.
  5. Ispanaklarınızı rondoda incecik çekin,hamurunuza ilave edin.
  6. Homojen bir kıvam alana dek yoğurun,gerekirse azar azar un ekleyin
  7. Yoğurduktan sonra üzerini örtün ve 30dk boyunca dinlendirin.
  8. Daha sonra varsa makarna makinanız 1-2-5-7 numaralarda inceltip,açın.Eğer makinanız yoksa mantı hamuru kalınlığında açın.Unutmayın piştikten sonra hamurunuz kalınlaşacaktır.O yüzden yaptığınızın biraz da kalını olacak şekilde düşünerek açın.
  9. Daha sonra bol tuzlu(2 tatlı kaşığı) kaynar suda 2-4 dk arasında damak zevkinize göre haşlayın.
  10. Taze makarna olduğu için,paketli makarnalar kadar uzun sürede pişmeyecektir.
 İsterseniz sade servis edin,ya da benim yaptığım gibi  Alfredo Sosla da servis edebilirsiniz.

Makarnayı kestikten sonra hafif nemi aldıktan sonra,buzdolabında 2 gün ağzı kapalı bir şekilde saklayabilirsiniz.


Afiyet olsun :)

0 yorum :

Yorum Gönder