Malzemeler :
(2 kişilik)
- 150 gr ıspanak (sapları koparılmış,yıkanmış)
- 140 gr (1 su bardağı) un
- 1 adet büyük boy yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
- Ispanaklarının saplarını ayırın ve güzelce yıkayın.
- Ardından kaynar suda 5 dk boyunca haşlayın.
- Daha sonra kupkuru olacak şekilde kurulayın.(Bu adım çok önemli,yoksa hamurunuz sulanır ve toparlaması daha zor olur)
- Bir kaba un,tuzu eleyerek koyun ardından ortasına bir havuz açıp yumurtanızı kırın.
- Ispanaklarınızı rondoda incecik çekin,hamurunuza ilave edin.
- Homojen bir kıvam alana dek yoğurun,gerekirse azar azar un ekleyin
- Yoğurduktan sonra üzerini örtün ve 30dk boyunca dinlendirin.
- Daha sonra varsa makarna makinanız 1-2-5-7 numaralarda inceltip,açın.Eğer makinanız yoksa mantı hamuru kalınlığında açın.Unutmayın piştikten sonra hamurunuz kalınlaşacaktır.O yüzden yaptığınızın biraz da kalını olacak şekilde düşünerek açın.
- Daha sonra bol tuzlu(2 tatlı kaşığı) kaynar suda 2-4 dk arasında damak zevkinize göre haşlayın.
- Taze makarna olduğu için,paketli makarnalar kadar uzun sürede pişmeyecektir.
Makarnayı kestikten sonra hafif nemi aldıktan sonra,buzdolabında 2 gün ağzı kapalı bir şekilde saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
0 yorum :
Yorum Gönder