Domatesli,Kekikli Taze Makarna | Domatesli,Kekikli Fettuccine

Ispanaklı makarna gibi tadından çok domatesli olduğu belli olmasa da kekik ve sarımsak aroması güzel bir şekilde eşlik ediyor.Aslında domates püresi koyacaktım ama ev yapımı anneanne salçası varsa evinizde oda yerini tutacaktır :)







Malzemeler :

(3 kişilik )

  • 280 gr ( 2 su bardağı) un
  • 2 adet büyük boy yumurta
  • 2 tatlı kaşığı ev yapımı salça (tepeleme)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tutam kuru kekik
  • 1 çay kaşığı tuz (silme,salçanın tuzuna bakarak ekleyin)







  1.  Bir kaba un,tuzu eleyerek koyun ardından ortasına bir havuz açıp yumurtanızı kırın.
  2. Salçayı,ezilmiş sarımsağı ve kekiği hamurunuza ilave edin.
  3. Homojen bir kıvam alana dek yoğurun.
  4. Yoğurduktan sonra üzerini örtün ve 30dk boyunca dinlendirin.
  5. Daha sonra varsa makarna makinanız 1-2-5-7 numaralarda inceltip,açın.Eğer makinanız yoksa mantı hamuru kalınlığında açın.Unutmayın piştikten sonra hamurunuz kalınlaşacaktır.O yüzden makarnanız piştiğinde, yaptığınızın biraz da kalını olacak şekilde düşünerek açın.
  6. Daha sonra bol tuzlu(2 tatlı kaşığı) kaynar suda 2-4 dk arasında damak zevkinize göre haşlayın.
  7. Taze makarna olduğu için,paketli makarnalar kadar uzun sürede pişmeyecektir.
  8. İsterseniz kurutun,isterseniz 2gün boyunca ağzı kapalı bir kapta buzdolabında da bekletebilirsiniz.
 İsterseniz sade servis edin,ya da benim yaptığım gibi  Alfredo Sosla da servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun :)

0 yorum :

Yorum Gönder