Malzemeler :
(3 kişilik )
- 280 gr ( 2 su bardağı) un
- 2 adet büyük boy yumurta
- 2 tatlı kaşığı ev yapımı salça (tepeleme)
- 2 diş sarımsak
- 2 tutam kuru kekik
- 1 çay kaşığı tuz (silme,salçanın tuzuna bakarak ekleyin)
- Bir kaba un,tuzu eleyerek koyun ardından ortasına bir havuz açıp yumurtanızı kırın.
- Salçayı,ezilmiş sarımsağı ve kekiği hamurunuza ilave edin.
- Homojen bir kıvam alana dek yoğurun.
- Yoğurduktan sonra üzerini örtün ve 30dk boyunca dinlendirin.
- Daha sonra varsa makarna makinanız 1-2-5-7 numaralarda inceltip,açın.Eğer makinanız yoksa mantı hamuru kalınlığında açın.Unutmayın piştikten sonra hamurunuz kalınlaşacaktır.O yüzden makarnanız piştiğinde, yaptığınızın biraz da kalını olacak şekilde düşünerek açın.
- Daha sonra bol tuzlu(2 tatlı kaşığı) kaynar suda 2-4 dk arasında damak zevkinize göre haşlayın.
- Taze makarna olduğu için,paketli makarnalar kadar uzun sürede pişmeyecektir.
- İsterseniz kurutun,isterseniz 2gün boyunca ağzı kapalı bir kapta buzdolabında da bekletebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
0 yorum :
Yorum Gönder