Malzemeler :
- 250 gr kereviz (kabuğu soyulmuş,rendelenmiş)
- 2 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
- 1 orta boy patates (rendelenmiş)
- 2 sap yeşil soğan (incecik kıyılmış)
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı paprika
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz ve karabiber
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Tüm malzemeleri karıştırın ve çok fazla bekletmeden (kerevizler kararmaması ve harcınızın sulanmaması için) tepsinize kaşık yardımıyla toplar halinde koyun.
- 20-25 dk boyunca kızarana dek,fırınlayın.
İkiside çok ama çok lezzetli oluyor.Fırında yapınca biraz daha aromatik,kereviz tadı baskın oluyor.
Yoğurt Sos için :
- 1 kase çırpılmış yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 tutam kuru nane
0 yorum :
Yorum Gönder