Çeri Domatesli Spagetti




Domates benim en sevdiğim şeylerden biridir ama kesinlikle sert olmalı,domatesler uzun süre dolapta durunca yumuşuyor büyük boy olunca menemen ve ya domates sos değerlendirilebiliyor fakat bu minik çeri domatesleri rendelesen de olmuyor,atmaya da hiç kıyamam.

Bu tarif buzdolabında yumuşayan o domatesleri değerlendirmem içindi fakat geçen senelerde İtalya da yediğim bir makarna bu tarife çok benziyordu.Tek farkı İtalyanların vazgeçilmezi fesleğen ve parmesandı.Bende orda yediğimden beri ev de aynı o şekilde pişiriyorum.










Malzemeler
(4 kişilik)


  • 1 paket spagetti
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 10 adet çeri domates (4 e bölünmüş,eğer çok minikse 2 ye bölün)
  • Parmesan rendesi ve ya eski kaşar rendesi

Klasik Domates Sosu için :
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet büyük boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen (marketlerde bulabilirsiniz)
  • tuz,karabiber
  • 1 çimdik şeker (domatesin o asitli yapısnı dengelemek için,her domates sosuna bir çimdik şeker :)







Derin bir tencerede kaynamış suya dolu dolu 2 çimdik tuz atın,makarnanıza tüm lezzeti verecek şey bu tuz.Makarna pişirirken kesinlikle suyunuza yağ koymayın senelerden beri gelen bu alışkanlığın meğer hiç bir anlamı yokmuş,yeterli şekilde tuz atarsanız zaten hiç bir şekilde yapışmayacaktır.

Geniş bir tavada domates sosunuz için zeytinyağı koyun ve rendeledğiniz domatesleri ekleyin baharatlarınızı ilave edin ve suyunu iyice çektirin

Daha sonra pişmiş olan makarnanızı süzün ve kesinlikle soğuk sudan geçirmeyin,yapılan en büyük hatalardan biri de budur.Daha sonra tencerenize zeytinyağı ekleyin çeri domateslerinizi kızgın yağa atın ve tuz serpin,1-2 dk ya yakın çevirin çok fazla pişirirseniz kabukları soyulacaktır,çok göze batan ayrılan kabukları alabilirisiniz.Daha sonra domateslerin üstüne sosunuzu ekleyin ardından makarnanızı güzelce karıştırın.
Tabaklara koyduğunuzda üstüne henüz sıcakken parmesan peynirinizi rendeleyin.

Afiyet olsun :)

0 yorum :

Yorum Gönder