Frambuazlı Cheesecake


Cheesecake denince benim aklıma abim gelir :) Nerden alıştı bilinmez ben onu bildim bileli hep hayranıydı :)
Bir gün senin için Cheesecake yapmayı öğrenicem diyordum ki,o gün bugünmüş :)
Çok zor olduğunu düşündüğüm cheesecake gerçekten çok basitmiş,önemli püf noktaları var onların hepsine uyduktan sonra yapmanız gereken malzemeleri sırasıyla karıştırın ve pişirin.
Ben bu zamana kadar bu lezzeti nasıl kaçırmışım neden cesaret edip yapmamış kızdım kendime :) Siz benim kadar ertelemeyin,tüm püf noktalarını yazıyorum,gözünüz hiç korkmasın :)
Sonuç gerçekten nefis :)


  • Tüm malzemeleriniz oda sıcaklığında olmalı.
  • Piştikten sonra fırında soğutun.
  • Labnenin fazla suyunu süzmeyi unutmayın.




Malzemeler :

Cheesecake tabanı için :

2 paket burçak bisküvi
65 gr eritilmiş tereyağ


Kreması İçin : 

4 paket 200gr'lık labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta (büyük boy)
6 yemek kaşığı mısır nişastası (silme)
Yarım çubuk vanilya ve ya vanilya
1 çimdik tuz
200 ml krema



Frambuaz Sosu İçin :

1 su bardağı frambuaz
3 yemek kaşığı pudra şekeri (silme)
1 yemek kaşığı nişasta (silme)
2-3 damla limon suyu


  1. Tabanı için bisküvileri kırıp mutfak robotunuzda incecik toz olana dek çekin,tereyağını eritin ve üzerine dökün iyice karıştırın.
  2. 28 cm'lik kelepçeli kalıbın kenarlarına tereyağ sürünve tabanına yağlı kağıt serin,fazlalıkları kesin.Tabanına kaşığın tersiyle eşit bir şekilde tereyağlı bisküvi kırıntısını yayın ve bastırarak sıkıştırın.Buzdolabına kaldırın.
  3. Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın ve içine bir kase ile su koyun.(Cheesecake'nizin çatlamaması için)
  4. Kreması için labne peynirlerin fazla suyunu süzerek mikser ile krema haline gelene dek çırpın.
  5. İçine tozşekeri ilave edin ve daha sonra yumurtalarını tek tek ekleyin.Çırpıp homojen kıvam aldıkça ekleyin.
  6. Nişasta,tuz,vanilyayı ekleyin.
  7. Kremayı ekleyin,homojen bir kıvam alana dek çırpın.
  8. Buzdolabındaki tabanın üzerine kremanızı dökün ve 45-55 dk pişirin.
  9. Cheesecake'in piştiğini anlamak için ortası sallanırken kenarları ayrılmış olacak.
  10. Çatlamaması için piştikten sonra fırından çıkarmayın,soğuyana dek fırında tutun.
  11. İçinde yumurta olduğu için kabaracaktır fakat soğuduğunda her cheesecake gibi çökecektir,bu durum normal :)
  12. Ardından oda sıcaklığında soğutun ve buzdolabına kaldırın.
  13. 1 gün boyunca dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
  14. Tavaya donmuş frambuaz,limon suyu,nişasta ve pudra şekerini koyun ve sosun rengi parlayana ve koyulaşana dek karıştırın.
  15. Soğuyan sosunuzu servis etmeden önce cheesecake'in üstüne eşit bir şekilde yayın ve servis edin.

Afiyet olsun :)
*Frambuaz sosun tarifi Ece Zaim'e aittir.















0 yorum :

Yorum Gönder