Malzemeler :
Kurabiye Hamuru İçin :
150 gr yumuşak tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 portakal kabuğu ve suyu
1 yumurta
2 çay kaşığı tarçın (silme)
1 çay kaşığı toz zencefil (silme)
1 çimdik muskat rendesi
Yarım çubuk vanilya veya 1 paket toz vanilya
2 su bardağı un ( unu azar azar ekleyin,ele yapışmayacak kıvama gelince eklemeyi bırakın )
1 paket kabartma tozu
Renkli Kaplama (Royal Icing) için :
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı limon suyu
1 yumurta akı
Kırmızı-yeşil-sarı renk gıda boyası
Tüm malzemeleri karıştırınız,kaç renk yapacaksanız çay tabaklarına ayırın ve gıda boyalarından damla damla ekleyerek istediğiniz renkleri elde ettikten sonra,soğuyan kurabiyelerinizi dilediğiniz gibi renklendirin.
*Dilerseniz Dr. Oetker'in "Süsleme Glazürü" diye satılan ürününü de kullanabilirsiniz.
(Ben onu kullandım )
(Toz vanilya kullancaksanız kurularla,çubuk vanilya ise sıvılarla karıştırın.)
- Yumuşak tereyağ ve pudra şekerini karıştırın,ardından yumurtayı ilave edin
- Portakal suyunu ve kabuğunu ilave edin.
- Unu,kabartma tozu,vanilya,zencefil,tarçın eleyin ve muskat rendesini ekleyin.
- Merdane ile açılacak kıvama gelince yoğurmayı bırakın ve buzdolabında yarım saat bekleyin.
- Çok ince olmayacak şekilde hamurunuzu açın,kalıplarınızla kesin.
- Fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye alın.
- Önceden ısınmış 180 derecelik fırında pembeleşinceye dek 10-15 dk fırınlayın.
- Tamamen soğumuş olan kurabiyelerinizi renkli kaplama şekeri ile istediğiniz gibi renklendirin :)
Mutlu yıllar :)
0 yorum :
Yorum Gönder