Yılbaşı Kurabiyeleri






Malzemeler :
Kurabiye Hamuru İçin :

150 gr yumuşak tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 portakal kabuğu ve suyu 
1 yumurta
2 çay kaşığı tarçın (silme)
1 çay kaşığı toz zencefil  (silme)
1 çimdik muskat rendesi
Yarım çubuk vanilya veya 1 paket toz vanilya
2 su bardağı un ( unu azar azar ekleyin,ele yapışmayacak kıvama gelince eklemeyi bırakın )
1 paket kabartma tozu


Renkli Kaplama (Royal Icing) için :

1,5 su bardağı pudra şekeri 
2 çay kaşığı limon suyu
1 yumurta akı
Kırmızı-yeşil-sarı renk gıda boyası 

Tüm malzemeleri karıştırınız,kaç renk yapacaksanız çay tabaklarına ayırın ve gıda boyalarından damla damla ekleyerek istediğiniz renkleri elde ettikten sonra,soğuyan kurabiyelerinizi dilediğiniz gibi renklendirin.

*Dilerseniz Dr. Oetker'in "Süsleme Glazürü" diye satılan ürününü de kullanabilirsiniz.
(Ben onu kullandım ) 




(Toz vanilya kullancaksanız kurularla,çubuk vanilya ise sıvılarla karıştırın.)
  1. Yumuşak tereyağ ve pudra şekerini karıştırın,ardından yumurtayı ilave edin
  2. Portakal suyunu ve kabuğunu ilave edin.
  3. Unu,kabartma tozu,vanilya,zencefil,tarçın eleyin ve muskat rendesini ekleyin.
  4. Merdane ile açılacak kıvama gelince yoğurmayı bırakın ve buzdolabında yarım saat bekleyin.
  5. Çok ince olmayacak şekilde hamurunuzu açın,kalıplarınızla kesin.
  6. Fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye alın.
  7. Önceden ısınmış 180 derecelik fırında pembeleşinceye dek 10-15 dk fırınlayın.
  8. Tamamen soğumuş olan kurabiyelerinizi renkli kaplama şekeri ile istediğiniz gibi renklendirin :)


Mutlu yıllar :)

0 yorum :

Yorum Gönder