Malzemeler :
- 15 adet dolma biber
- 1 su bardağı pirinç
- 150 gr dana kıyma
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 orta boy soğan (küp küp)
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 2 adet orta boy domates (rendelenmiş)
- 2 çay kaşığı tuz,karabiber,pulbiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Dolma biberlerinizin saplarını,biberinizi yırtmadan çıkarın
- Pirinçlerinizi yıkayın süzün ve geniş bir kaba boşaltın.
- Üzerine kıymayı,küp küp doğradığınız soğanları,rendelediğiniz sarımsak ve domatesleri ilave edin.
- Salçaları,sıvıyağı ve baharatları ekleyin.
- İç harcına koyacağınız sıvıyağ,iç harcınızın kuru olmamasını sağlayacaktır.
- Tüm iç harcını güzelce karıştırın,ardından içini boşalltığınız dolma biberleri 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.Doldururken asla iç harcınızı bastırmayın havalı bir şekilde doldurursanız içi lapa sıkış sıkış bir şekilde olmayacaktır.
- Doldurduktan sonra ister saplarıyla ağzını kapatın,isterseniz benim gibi domates kabuklarıyla kapatıp,tencereye dizin.
- 1 yemek kaşığı domates salçasını 2 su bardağı içme suyu ile açın ve tencereye dökün,orta ateşte 20-25 dk pişirin.
0 yorum :
Yorum Gönder