Etli Biber Dolması



Malzemeler :








  • 15 adet dolma biber
  • 1 su bardağı pirinç
  • 150 gr dana kıyma
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 orta boy soğan (küp küp)
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 2 adet orta boy domates (rendelenmiş)
  • 2 çay kaşığı tuz,karabiber,pulbiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane






  1. Dolma biberlerinizin saplarını,biberinizi yırtmadan çıkarın
  2. Pirinçlerinizi yıkayın süzün ve geniş bir kaba boşaltın.
  3. Üzerine kıymayı,küp küp doğradığınız soğanları,rendelediğiniz sarımsak ve domatesleri ilave edin.
  4. Salçaları,sıvıyağı ve baharatları ekleyin.
  5. İç harcına koyacağınız sıvıyağ,iç harcınızın kuru olmamasını sağlayacaktır.
  6. Tüm iç harcını güzelce karıştırın,ardından içini boşalltığınız dolma biberleri 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.Doldururken asla iç harcınızı bastırmayın havalı bir şekilde doldurursanız içi lapa sıkış sıkış bir şekilde olmayacaktır.
  7. Doldurduktan sonra ister saplarıyla ağzını kapatın,isterseniz benim gibi domates kabuklarıyla kapatıp,tencereye dizin.
  8. 1 yemek kaşığı domates salçasını 2 su bardağı içme suyu ile açın ve tencereye dökün,orta ateşte 20-25 dk pişirin.
     



0 yorum :

Yorum Gönder