Bu tariften de yapıp bir saklama kabına koyup buzdolabında eğer yufkalarınız taze ise 1 haftaya yakın saklayabilirisiniz,misafir gelmeden önce hemen kızartıp çayın yanında servis edebilirsiniz.Nutellaya kimsenin hayır diyeceğini sanmıyorum :)
Aslında bu tarifi ablamla beraber uydurmuştuk,evde böyle tatlı krizlerimiz tuttukça napacağımızı bilemediğimiz zamanlardan kalma bir tarif :) Geçenlerde yaptım,sizinle de paylaşmak istedim.
- 3 ad. yufka
- Nutella
- pudra şekeri
- Dilerseniz içine kalın bir dilim muz ve ya çilekte koyabilirsiniz.(Hiç denemedim ama deneyeceğim,bir iki tanesini öyle yapıp sizde deneyebilirsiniz.)
Yufkaları 3 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. İçlerine nutelladan 1 tatlı kaşığı koyarak içe doğru üçgen bohça şeklinde, bir o yana bir bu yana katlayarak (başka nasıl tarif edilir bilemiyorum :) yufkalarınızı sarın. Üçgenlerinizi sıvıyağda kızartıp üstlerine pudra şekeri serperek servis yapın. Tatlıyı sıcak servis yapmak gerekiyor.
Ama sakın çok sıcakken yemeyin,içinde eriyen çikolatanın sıcaklığı biraz can yakıyor,ben yandım siz yanmayın :)
Afiyet olsun :)
0 yorum :
Yorum Gönder