Nar Reçeli






Nar reçeliyle tanışmamız Funda Ablamın Bozcadadan gelen hediyesiyle başladı,daha önce hiç tatmama rağmen çok ama çok sevdim.Ben zaten ekşiciyimdir.Nar ekşisi,vişne reçeli,frambuaz bayıldığım şeylerdir.Bu nar reçelide tam da bunları karşılayan bir tat :)

Daha sonra nasıl yapacağımı düşünürken suyunu sıkıp şekerle kaynattım ve pişmesin yakın tanelerinden attım,tam istediğim kıvamı elde edince işte bu! dedim ve ölçüleri unutmadan yazıp sizlerle paylaşmak istedim :)


Malzemeler :


  • 600 ml nar suyu (elde sıkılmış,taze) *Narlarınız çok ekşi olmalı,eğer narlarınız tatlı ise şekeri azar azar koyup,tadına göre ayarlayabilirsiniz.
  • 150 gr toz şeker 
  • 1 su bardağı nar tanesi
  • 2 çay kaşığı limon suyu



  1. Aldığınız narları ister narenciye sıkcağında ister katı meyve sıkacağında suyunu sıkın.Beyaz zarlarını ayıklayın çünkü tadını bozacak ve acılaştıracaktır.
  2. Öncelikle taze sıktığınız nar suyunu kaynatın,köpüklerini tahta kaşıkla alın.
  3. Ardından toz şekeri ilave edin,15 dk daha kaynatmaya devam edin.
  4. Nar tanelerini de ekleyip 10 dk kadar kaynatın ve kıvamını çay tabağına br kaşık koyarak soğutup test edin.
  5. İstediğiniz kıvama gelince altını kapatıp strelize edilmiş cam kavonozlara koyun ve ağzını sıkıca kapatıp,güneş görmeyen yere kaldırın.

Afiyet olsun :)

0 yorum :

Yorum Gönder