Bu tarifi seneler önce bir dergide okumuştum ve hemen denemiştim.İlk yaptığımda da çok begenmiştim hala da severek yaptığım bir sostur kendisi.
Tarifin orjinalinde parmesan peyniri var.Ama onun yerine eski kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.Ben evde gouda peyniri vardı onu kullandım,buradaki önemli tek nokta eritme peyniri olması.

Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 200 ml krema
- 1/2 kase rendelenmiş parmesan ve ya eski kaşar
- 1 çimdik muskat rendesi
- tuz,karabiber
- 1 paket makarna(kalem şeklinde olacak)
Makarnanızı bol suda her zamanki gibi haşlayın.
Makarnanız haşlanırken o sırada bir tavaya tereyağınızı ekleyin ve kremanızı ekleyin ve karıştırın.Kremanız bir fokurdayınca yapacağınız şey şu tahta kaşığınızın arkasına bir çizik attığınızda kremanız ayrı duruyor birleşmiyorsa olmuştur.O sırada peynirinizi ekleyin ve baharatlarınızı ilave ettikten sonra altını kısın ve iyice karıştırın peyniriniz eridiğinde haşlanmış makarnanızla buluşturabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
0 yorum :
Yorum Gönder