Pesto Sos



Malzemeler :
  • 1 demet fesleğen yaprağı (sapları ayıklanmış,yaprak halinde)
  • 150 gr Parmesan peyniri rendesi
  • 2 çay bardağı çam fıstığı
  • 1.5-2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak



Pesto sos için öncelikle cam fıstığı tavada sürekli sallayarak kısık ateşte kavrulur,sonra toz haline gelene dek rondodan çekilir, içerisine sarımsak,fesleğen yapraklarını ve parmesan eklenir ve rondodan geçirilir.Tam sos kıvamı alana dek aralıklarla çalıştırılır.Cam bir kavonoza koyup 1 hafta boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.



Parmesanınızı asla toz halinde almayın,toz halinde alınan parmesanlar kalan peynirlerin karışımı olabiliyor ve güzel olmuyor.Üzerinde Parmegiona Reciano yazan bir marka alın ve evde rendenin en ince tarafıyla rendeleyin.

0 yorum :

Yorum Gönder