Mozaik Pasta

Bir çikolata sever olarak,mozaik pastadan pek hoşlanmazdım taa ki bu tarifi yapana kadar o pastayı yerken ki ağızda büyümesi yutması zor olanları hiç sevmem.Çünkü bu tarifte puding değil gerçek çikolata kullanacağız.İçine de yumurta koyacağız.Sizi korkutmasın başta güzel bi fikir gibi gelmese de bi kere deneyin,bayılacağınıza eminim :)





Malzemeler :


  • 250 gr kuvertür çikolata
  • 120 gr toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 30 gr kakao
  • 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 75 gr kabuksuz Antep fıstığı
  • 50 gr kabuksuz fındık
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu
  • 250 gr beyaz bisküvi

Bisküviler ağzı kapatılan bir buzdolabı poşetine koyulur ve bir merdane ile irili ufaklı parçalar elde edilecek şekilde vurarak bisküviler parçalanır. Toz gibi de olmasın.İrili ufaklı olması ideal.Benmari hazırlanır ve aralarda karıştırılarak çikolata eritilir ve oda sıcaklığında soğutulur.

Benmariyi hazırlarken dikkat etmeniz gereken kurallar
1.Tencerenin üstüne koyacağınız kap tamamen tencerenin üstünü kapatması gerekiyor
2.Altındaki su kaynayınca altını kısın,asla fokur fokur kaynamayacak.
3.Tencerenin üstündeki kap asla suya değmemeli yoksa yumuşak bir pişirme işlemi olmaz kabın dibindeki malzeme yanacaktır.

Tereyağını eritin ve kenara alın içine toz şekeri ekleyin çırparak eritin,yumurtalar ayrı bir kapta çırpılır ve yavaş yavaş soğuyan tereyağına eklenir. Eritilmiş soğumuş olan çikolatanın içine kakao elenir, portakal kabuğu eklenir ve karıştırılır.
Daha sonra tereyağlı yumurtalı karışımla beraber iyice karıştırın ve içine bisküviler, fıstık ve fındık eklenir. Bir spatula yardımı ile iyice karıştırılır. Bu karışım 20 dakika kadar buzdolabında bekletilir.
Karışım 2 ye bölün ve 2 adet salam rulosuna benzer bir şekil elde edin. Hazırlanan iki parça da streç filme sarılır ve uçları çevrilerek sıkıştırılır. Tercihen 1 gece ve ya minimum 6 saat kadar buzdolabında bekletilir. 



*Tarifin orjinali Ece Zaim'e aittir.


0 yorum :

Yorum Gönder