Aynur'un Favori Pankek'i

Uzun uzun keyifli haftasonu kahvaltılarına bence pankek çok yakışıyor.Bunun için tek bir tarife bağlı kalmayıp şu ana kadar bir çok pankek tarifi denedim.Fakat bir haftadır tam istediğim pankek kıvamına gelene dek bir çok oynamalar yaptım ve sonunda bloga yazılmaya hak kazandı :)

Bütün püf noktaları ve yapılışının tüm detaylarını yazdım.Biz bayıldık,umarım sizde çok beğenirsiniz.Afiyet olsun :)




Malzemeler :

  • 150 gr un
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1 yumurta
  • 6 tatlı kaşığı tereyağı (eritilmiş soğutulmuş)
  • 2 tatlı kaşığı tozşeker
  • 180 gr yoğurt
  • 100 ml süt





 
Unu,tuzu,kabartma tozunu ve karbonatı bir kaba eleyin,karıştırın
Yumurtayı,tozşekeri,yoğurt ve sütü,erimiş tereyağını çok iyi şekilde çırpın
Daha sonra kuru malzemelerin olduğu kaba,yumurtalı karışımı koyun ve çok çırpayın,homojen kıvamı alınca karıştırmayı bırakın.
Yapışmaz pankek ve ya krep tavasına yağ koymadan ısıtın ve ardından orta ateşteki kuru tavaya karışımdan kepçe yardımıyla 2'şer 2'şer tavayı çok doldurmadan koyun. (Kabarıp yayılacağı için birleşebilirler.)
Yüzeyine baloncuklar çıkmaya başladığında ters çevirin,iki yüzeyide turuncu renk alınca taze meyve,reçel,çikolata ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum :

Yorum Gönder