Makarna dediğin zor zamanlarda kurtarıcı yemektir,bunca uğraşmaya ne gerek var zaten bir paket makarna ne kadar diye düşünebilirsiniz.Ama hiç öyle değil :)
Bir kere evde bu makarnayı yapmaya başladığınızda,diğer makarnalar çok daha lezzetsiz gelecek,ev yapımı taze makarna ve yanına da ev yapımı sos,ohh mis gibi.
Bu tarifi makarna makinesi kullanarak da yapabilirsiniz,makarna kesme makinesini internetten ve ya Eminönün'den temin edebilirsiniz.
Malzemeler :
- 200 gr un
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz (silme)
Çırpılmış yumurta eklemeniz önemli bu sayede hamurun her tarafına yumurta eşit dağılacak ve daha homojen bir kıvam elde etmiş olacaksınız.
Kenarlardan unu yavaş yavaş karıştırarak yoğurmaya başlayın. Hamur yapış yapış olmayacak kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin.
Hamuru yaklaşık 10-15 dakika boyunca yoğurun.Diğer önemli noktamız ise unun içindeki gluteni ortaya çıkarmak,bu sayede hamurumuz çok daha esnek ve lezzetli olacak.
Hamuru streçleyip yarım saat boyunca dinlenmeye bırakın.
Eğer makarna makinanız varsa hamurunuzu eşit parçalara bölüp makinanızdan en kalından başlayıp en inceye doğru ilerleyerek ince bir hamur elde edin. Sonra yine makine yardımıyla istediğiniz şekilde kesin.
Makinanız yoksa açabileceğiniz kadar hamur parçası alıp unladığınız yüzeyde merdane yardımıyla açın. Hamur olabildiğince ince olmalı,pişince kalınlaşıp büyüyeceğini düşünerek o incelikte açın,bıçak ve ya rulet yardımıyla istediğiniz kalınta kesin.
(erişte,spagetti,linguine,tagliatelle) google'da görsellerden şekillerine dilerseniz bakabilirsiniz.
Daha sonra derin bir tencereye su koyun,kaynadıktan sonra tuzu koyun,kestiğiniz makarnalarınızı suya atın makarnalarımız çok taze olduğundan 3-4 dakika pişirmek yeterli olacaktır
Daha sonra makarnanızı tencereye koyun,üstüne güzel zeytinyağınızdan dökün ve altını kapatıp,kibarca karıştırın.
Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder