Bu sene annemle çilek reçeli yaparken,vanilya çubuğu da ekleyip lezzetini güçlendirmek istedim.İki muhteşem kokan şey bir araya gelince,ortaya çok güzel şeyler çıkaracağına emindim.Gerçekten de vanilya çubuğunun tanelerini ve kokusunu çilek reçelinde hissetmek harika.Çıkan sonuca bayıldık ve vanilya çubuklu çilek reçeli favorimiz oldu :) Eğer çilek reçellerinizi yaparken vanilya çubuğu değil,daha önce tarifini verdiğim vanilyalı şekeri ya da vanilya kabuklarını kullansanız bile yeterli olacaktır.
Malzemeler :
- 2 kilo çilek
- 750 gr toz şeker
- 1 adet vanilya çubuğu
Çileklerinizin saplarını aldıktan sonra,güzelce yıkayın.
Ardından geceden şekerinizle tencerenize koyun ve sulanmaya bırakın.
Ertesi gün reçelizi kaynatmadan önce vanilya çubugunuzun tanelerini sıyırın ve kabugunu da ekleyin,kaynatmaya bırakın.
Kaynama sırasında oluşan köpükleri tahta kaşık ile alın.
Reçelinizi istediğinizin kıvama göre kaynattın.
(Ben bal kıvamında sevdiğim için biraz uzun kaynattım 45 dk kadar)
Daha sonra temiz cam kavonozlara (vanilya çubuğunu da ekleyin) paylaştırın,ağznı sıkaca kapatın.
Serin bir yerde muhafaza edin.
Afiyet olsun :)
0 yorum :
Yorum Gönder