Süt Reçeli - Dulce de Leche
Kışlık reçellerimin yanına süt reçelini de sıkıştırdım :)
Arjantine özgü olan süt reçelinin kullanım alanı çok geniş.Pasta aralarında ganaj,keklerin üzerine sos ve ya kahvaltılarda reçel olarak kullanabilirsiniz.
Tek dikkat etmeniz gereken nokta sütünüz tam yağlı olsun ve de kaliteli bir süt kullanın,ana malzeme süt olduğu için kaliteli olması çok önemli.
Malzemeler :
Sütü ve şekeri derin bir tencerede ocağa koyup kaynatın,(vanilya çubuğu varsa onu da ekleyin) kaynadıktan sonra 15dk sonra karbonatı ekleyin,kabaracaktır başından ayrılmayın.Karbonatı ekledikten sonra 10dk da bir karıştırın.Ne kadar çok karıştırırsanız okadar koyu renkli oluyor e karamel tadı ortaya çıkıyor.
Kıvamı dilediğiniz koyuluğa ulaştıktan sonra cam bir kavanoza koyun ve soğuduktan sonra buzdolabında 1 hafta saklayın.
Afiyet olsun :)
Arjantine özgü olan süt reçelinin kullanım alanı çok geniş.Pasta aralarında ganaj,keklerin üzerine sos ve ya kahvaltılarda reçel olarak kullanabilirsiniz.
Tek dikkat etmeniz gereken nokta sütünüz tam yağlı olsun ve de kaliteli bir süt kullanın,ana malzeme süt olduğu için kaliteli olması çok önemli.
Malzemeler :
Sütü ve şekeri derin bir tencerede ocağa koyup kaynatın,(vanilya çubuğu varsa onu da ekleyin) kaynadıktan sonra 15dk sonra karbonatı ekleyin,kabaracaktır başından ayrılmayın.Karbonatı ekledikten sonra 10dk da bir karıştırın.Ne kadar çok karıştırırsanız okadar koyu renkli oluyor e karamel tadı ortaya çıkıyor.
Kıvamı dilediğiniz koyuluğa ulaştıktan sonra cam bir kavanoza koyun ve soğuduktan sonra buzdolabında 1 hafta saklayın.
Afiyet olsun :)
0 yorum :
Yorum Gönder