Sonbahar Keki

 Sonbahar gelmişken,fırınınızdan çıkan mis gibi tarçın kokusu tüm evinizi sarsın :)






Malzemeler : 
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç ( 2 orta boy havuç rendesi)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşğı muskat rendesi

Fırınınızı 170 derece ayarlayın.
Kuru üzümlerinizin üzerine kaynar su koyun ve 5dk yumuşaması için bekletin.
Yumurtalarınızı,tozşekerle 5 dk boyunca,mayonez kıvamına gelene dek yüksek devirde çırpın.
Daha sonra yoğurt ve sıvıyağı ekleyin.
Un,kabartma tozu,vanilyayı eleyin ve hamurunuza ekleyin.
Havuçlarınızı rendeleyin.
Cevizlerinizi bütün halde kuru tavanızda 1-2 dk kavurun,daha sonra irili ufaklı parçalara bölün.Kavurma işleminden önce küçük parçalara ayırırsanız,küçük olanlar yanarken,büyük parçalar kavrulmamış olacaktır.
Havucunuzu,kavrulmuş irili ufaklı cevizlerinizi ve baharatlarınızı,süzdüğünüz kuru üzümleri bir kapta karıştırın ve hamurunuza ekleyin.
Yağlanmış kalıbınıza hamurunuzu dökün.
170 derecede 45-55 dk arasında pişirin.

0 yorum :

Yorum Gönder