Klasik Pizza Sosu

Klasik pizza sosunda önemli olan nokta ana malzemesi yani domatesin mevsiminde kullanmak.Mevsiminde değilseniz de yazdan yapılan domates püresi konservesiyle de yapabilirsiniz.Klasik pizza sosu 'nu gerektiği gibi yaptığınızda ne kadar farklı bir lezzet olduğunu göreceksiniz.


 *** İtalyan Pizza Hamuru ve ya Aynuros Pizza hamuru tarifiyle kullanabilirsiniz.




Malzemeler :
(2-3 orta boy pizza sosu)
  • 400 gr domates (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 yaprak taze fesleğen
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • Tuz,karabiber



Geniş bir tavaya zeytinyağı ve sıvıyağınızı koyun. (İkisini bir arada kullanmamızın sebebi;zeytinyağını uzun süre yüksek ateşe maruz bırakıldığında yanacak ve tadını bozacaktır)
İşlediğiniz sarımsakları dilimleyin,ardından ısınan zeytinyağına ekleyin ve kokusu çıkana dek,karıştırın.
Bu işlem İtalyanların çok sık yaptığı sarımsaklı zeytinyağıdır :)**
Rendelenmiş domateslerinizi ilave edin.
Fesleğeni,şeker,tuz,karabiberi ekleyin,suyunu çekip pizza sos'u kıvamına gelene dek orta ateşte pişirin.

0 yorum :

Yorum Gönder