*** İtalyan Pizza Hamuru ve ya Aynuros Pizza hamuru tarifiyle kullanabilirsiniz.
Malzemeler :
(2-3 orta boy pizza sosu)
- 400 gr domates (rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 yaprak taze fesleğen
- 1 çay kaşığı tozşeker
- Tuz,karabiber
Geniş bir tavaya zeytinyağı ve sıvıyağınızı koyun. (İkisini bir arada kullanmamızın sebebi;zeytinyağını uzun süre yüksek ateşe maruz bırakıldığında yanacak ve tadını bozacaktır)
İşlediğiniz sarımsakları dilimleyin,ardından ısınan zeytinyağına ekleyin ve kokusu çıkana dek,karıştırın.
Bu işlem İtalyanların çok sık yaptığı sarımsaklı zeytinyağıdır :)**
Rendelenmiş domateslerinizi ilave edin.
Fesleğeni,şeker,tuz,karabiberi ekleyin,suyunu çekip pizza sos'u kıvamına gelene dek orta ateşte pişirin.
0 yorum :
Yorum Gönder