Vee kış olimpiyatları hazırlığı başlasın :)
Yaz domateslerinin güzelliği kışın da devam etsin diye; küp küp (yemeklik) domates konservesi,domates salçaları,domates püresi konserverleri hepsi teker teker hazırlandı :)
Domates bilindiği üzere asitli bir sebze olduğundan,domates soslarına ve ya konservelerine şeker koyarsanız,tadına doyamacağınız soslarınız olur.
Malzemeler :
- 20 kg domates
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu (tercihe göre değiştirilebilir)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Kavonoz
Kavonozlarınızın ve kapaklarınızın temiz ve kuru olduğundan emin olun.
Domateslerin arkalarına çarpı atıp kaynar suda 10 saniye bekletip,ardından buz gibi soğuk suya atıp kabuklarının hemen soyulduğunu göreceksiniz.
Bu şekilde kabuklarını soyduktan sonra,mutfak robotunda istediğiniz kıvamda çekin ve ya küp küp bölün yemeklik de yapabilirsiniz. (Ben yarısını küp küp,diğer yarısını da püre şeklinde yaptım)
Büyük bir tencerede malzemenizi kaynatın,pişip suyunu çekip koyulaşana dek karıştırarak kaynatın.
Ocağın altını kapatır kapatmaz,kaynar kaynar kuru kavonozalarınıza sosunuzu koyun ağzını güzelce kapatıp,ters çevirin.
Kış boyunca dolabınızında,kilerinizde saklayabilirsiniz.Konservelerin ağzını açtıktan sonra buzdolabında saklayın.
0 yorum :
Yorum Gönder