Enginar Konservesi





Malzemeler :

  • 10 adet enginar
  • 5 adet küçük kavonoz
  • Limon suyu
  • İçme suyu (kaynar)
  • Kaya tuzu

Ben kavonozları iki kişilik koydum birer adetten siz sayısını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Kavonozlara enginarları kolay yerleştirmek için 3 dakika kadar içme suyunda çok az haşladım,ardından temiz olan kavonozlara enginarlarımı koydum ve üzerine yarım limon suyu,1 tutam kaya tuzu koydum ve ağzına kadar kaynar içme suyunu doldurdum.Ağzını iyice kapatıp,kapakları çekene kadar 20 dk kadar kaynattım.Çok basit ve bir okadar da katkısız,sağlıklı olan bu tarifi,enginarlar bu kadar güzelken yapmak şart :)

Herkese Afiyet olsun :)

0 yorum :

Yorum Gönder