Çilekli Tart


Hayatımda yediğim en güzel tart hamuru olabilir,tereyağ kokusu ve kıtır kıtır bir hamuruyla,tek kelimeyle mükemmeldi.Özellikle yaz ayları için ideal,farklı yaz meyveleri ile çeşitli şekillerde servis edilebilir.




Malzemeler
Tart Hamuru için :
  • 1.5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 125 gr tereyağı, soğuk
  • 1 yumurta sarısı   
 Kreması İçin :
Pastacı Kreması


Üzeri İçin :
500 gr çilek
1 kase karadut


Un,pudra şekeri,tuzu aynı kaba eleyin,karıştırın.
Ardından içine küp küp kesilmiş soğuk tereyağını kum kum olana dek ufalayın.Daha sonra yumurta sarısını ekleyin ve hamur olana dek yoğurun.Homojen bir kıvam alması yeterli,tereyağ eridikçe hamur yumuşayacaktır.
Buzdolobında 1 saat bekletin,ardından tezgaha un serperek açın,daha sonra yağlanmış tart kalıbınıza alın ve kenarlarını düzeltin.Ortasını çatal yardımıyla kabarmaması için delin.




İsterseniz büyük boy tart kalıbında yapın,ya da benim gibi mini porsiyonluk tart kalıbı kullanabilirsiniz.

Önceden ısınmış 190derecelik fırında 25-30 dakika hafif renk alıp sertleşene dek fırınlayın.

Daha sonra soğuduktan sonra kalıplardan çıkarın ve üstüne,önceden hazırladığınız pastacı kremasını sıkın,tek önemli nokta iki malzemeninde soğuk olması.Pastacı kreması sıktıktan sonra üzerine çileklerinizi dizin ve servis edin.




Tartı yaptığınız gün bitirmeye çalışın,ertesi güne kaldığında yumuşamış oluyor.Ben mini tartlarda yaptığım için kişi sayısına göre pişiriyorum.Fazla olanları tart kalıbında,buzdolabında saklayabilirsiniz,içindeki terayağ soğuduğu için kesinlikle çok daha güzel oluyor.




Afiyet olsun :)
 *Tarifin orjinali Cafe Fernando'dan alınmıştır.

0 yorum :

Yorum Gönder