Annem hep kerevizi,pırasayı bu tarz zeytinyağlıları portakal suyunda pişirir,tadına doyamazdık :)
Malzemeler
- Yarım kg pırasa
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet orta boy portakal
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 küp şeker
- Su
Soğanları ve havuçları minik küpler halinde doğrayın,Bir tencereye zeytinyağı dökün,soğanı soteleyin,ardından havuçları ilave edin ve karıştırın.Pırasaları da boydan yarıya kesin ve orta kalınlıkta dilimleyin ve ilave edin.Yıkanmış pirinci,tuzunu ve toz şekerini ekleyin. Portakalları sıkıp suyunu ilave ediyoruz,çok az miktarda üstüne gelecek şekilde su ilave edip , kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun :)
0 yorum :
Yorum Gönder