Zencefilli Mercimek Çorbası


Mercimek çorbasının oldum olası çok sevmişimdir,benim için nedense hep kış çorbasıymış gibi geliyor.Bir gün mercimek çorbası pişirirken içerisine taze zencefil de ilave ettim.Zencefil çok baskın bir tat olmasına rağmen doğru ayarda kullanıldığında lezzeti uçuruyor.Sonuç gerçekten çok lezzetli ve tam anlamıyla ortaya kış çorbası çıktı.






Malzemeler :

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek (ayıklanmış,yıkanmış)
  • 1 adet orta boy patates 
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1,5 litre su
  • 1 küçük boy taze zencefil  (2 diş sarımsak büyüklüğü kadar)
  • Tuz,karabiber
  • Sıvıyağ
 
Üzeri İçin : 

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tutam kuru nane
  • 1 tutam pul biber


  1. Tencereye sıvıyağınızı ilave edin.
  2. Soğanları,patatesleri ve havucu iri küpler halinde doğrayın. 
  3. Sırasıyla soğan,havuç ve patatesleri yağda kavurarak ekleyin.
  4. Ardından kırmızı mercimeği ilave edin ve suyunuzu koyun.
  5. Zencefilinizi 2 ye bölün ve onuda içerisine atın. (Blendırda çekmeden önce içerisinde çıkaracağız o yüzden çok fazla ufaltmayın)
  6. Baharatlarınızı ilave edin ve kaynamaya bırakın.
  7. Daha sonra sebzeleriniz pişince zencefili içersinden alın.
  8. Blendırdan geçirin ve kıvamını kaynamış su ile koyu olduysa istediğiniz kıvama getirin.
  9. Tekrar bir taşım kaynatın ve üzeri için;sos tavasına tereyağ ve naneyi,pul biberi eritin.
  10. Çorba hazır olunca üzerine dökün.

Afiyet olsun :)

0 yorum :

Yorum Gönder