Ispanaklı ve Havuçlu Tavuk Rulosu

Bu tarif tam anlamıyla benim damak tadıma uygun bir tarif,ne yapabilirim diye düşünürken denemelerim sonucunda bana ait böyle bir tarif çıktı ortaya :) Herkes çok beğendi şiddetle tavsiye ediyorum :)




Malzemeler :
2 tavuk gögsü fileto
250 gr ıspanak
2 orta boy havuç
1 adet soğan
3 yemek kaşığı krema
1 çimdik muskat rendesi
Tuz,karabiber

Beşamel Sos için :
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 bardak süt
tuz,karabiber
1 çimdik muskat rendesi

Üzeri için :
Kaşar peyniri rendesi



Öncelikle iç harcınızı hazırlayın,bir tavaya sıvıyağ ekleyin ve minik küpler halinde kestiğiniz soğanı,ardından havuçları ve ıspanakları ilave edin.Soteleme işleminin bitmesin yakın baharatlarınızı ekleyin.Daha sonra da kremanızı ekleyin ve güzele karıştırıp altını kapatın,bir kaseye alın.
(Bu harcı okadar çok sevdim ki sabah krep döküp arasına labne sürdüm,harçtan ekledim ve öyle yedik,bayıldık.Bolca yapıp sabah o şekilde tüketebilirsniz. :)




Muskat kullanmıyorsanız eğer tavsiye ederim.Ispanak,krema,süt bulunan şeylere eklediğinizde lezzetinde büyük fark oluyor.

Beşamel sos içinde yine aynı şekilde bir tencereye tereyağınızı ekleyin unu ilave edin,kokusu çıkana dek 2 dakika kavurun,yoksa yerken unun çiğ kokusunu ve tadını alırsınız,hoş olmayacaktır.Daha sonra önemli olan nokta sütü yedirerek ekleyin.Ununuz sütü emdikçe süt eklemeyi tekrarlayın.Çok iyi çırpın,pürüzsüz bir hal alınca baharatlarınızı ekleyin.
Eğer pürüzsüz olmazsa hiç dert etmeyin,blendırdan pürüzsüz oluncaya dek çekin.

Daha sonra tavuklarınızı çok kalın değil ama kendini tutacak inelikte kesin ve bir şeyle vurarak inceltin,dikkat edin parçalanmasın.



Tavukları da tuz ve karabiberleyin.Farkettiyseniz tüm aşamalarda (iç harç,beşamel sos,tavuk) hep tuz ekledik,bu çok tuzlu olacağı anlamına gelmiyor,kontrollü az bir şekilde eklenirse lezzetli olacaktır.
Restorantların en önemli püf noktalarından biri buymuş,siz de bu noktaya dikkat edin,daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.

Daha sonra tavuklarınıza ince bir tabaka halinde harçtan sürün,ve yavaşça sarın.Ardından benim gibi üstünden 2,3 kürdan batırarak sabitleyin.Yanlardan taşabilir hiç önemli değil.







Üzerine beşamel sosunu ve kaşar rendesi koyup önceden ısınmış 190 derecelik fırında üstü nar gibi kızara dek fırınların,Kaşar peyniriniz iyice kızarıncaya kadar tavuğunuzda pişecektir,korkmayın.

Ben iki kişilik hazırladığım için sahan şeklindeki ısıya dayanıklı tabaklarda yaptım,siz borcamda da yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum :

Yorum Gönder