Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un (biri bir parmak eksik olacak ve üstü kakao ile doldurulacak)
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
Daha sonra kalan bütün kuru malzemeleri eledikten sonra ekleyin.
Kuru malzemelerin içerisinde farkettiyseniz tuz var,ben neredeyse tüm tatlılara bir çimdik tuz eklemeyi seviyorum çünkü o şekerin en üst notasını kırıp,içi baymayan ve tadına doyulmaz bi hale getiriyor.
Son olarak yağı ilave edin.Karışımı yağlanmış ve unlanmış bir kalıba dökün. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.
Büyükçe bir kek kalıbı kullanmanızı tavsiye ederim, yoksa kek çok fazla kabardığı için taşmalar meydana gelebiliyor.Kek pişmesine yakın çikolata sosunu hazırlayın kek pişip kalıbından çıkartır çıkartmaz üzerine dökün ki sosu kek bir güzel içine çeksin.
Çikolata Sos İçin :
- 3 su bardağı süt
- 1.5 çay bardağı damla çikolata
- 1/2 çay toz şeker
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 3 tatlı kaşığı kakao
- 1 çimdik tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Afiyet olsun.. :)
0 yorum :
Yorum Gönder