Tortilla / İspanyol Omleti

İspanyanın bir çeşit omleti olan Tortilla,sabah ve öğle yemekleri için çok uygun ve bir o kadar besleyici.
Tortillayı sevdiğim bir cafe de sabah kahvaltısında yemiştim ve tadı çok hoşuma gitmişti.İnternette epey süre araştırdıktan sonra tarifi bulamadım ve yiyip anladığım kadarıyla yapmaya başladım ve sonuç orjinal tarifi yakaladım :)



Malzemeler (2 Kişilik)

2 orta boy patates
2 küçük boy kuru soğan
2 yumurta
1 kase rendelenmiş kaşar
tuz,,karabiber
sıvıyağ

Soğanlarınızı çok ince olmayan halkalar şeklinde kesin ve yağda çevirin,daha sonra üstüne dilimlediğiniz patatesleri koyun ve kapağını kapatın,altını kısın ve patatesleriniz yumuşadıktan sonra,

 Ardından çırpılmış yumurtayı üstüne dökün.


Bir tabak yardımıyla ters düz edin.



Daha sonra üstüne bir iki avuç kaşar rendesi koyun,altını iyice kısın ve kapağını kapatın erimesini sağlayın,bu sırada diğer çiğ yumurtalı tarafıda pişecektir.Ardından üstüne bi iki damla güzel bir zeytinyağı gezdirin.


Daha sonra sıcak sıcak servis edin.
Ben tarife 2 kişilik yazdım ama resimdekinin ancak yarısını yiyebiliyorum kızlar için yarım yeterli oluyor,ama erkekler bitirebiliyor aklınızda bulunsun :)

Afiyet olsun :)

0 yorum :

Yorum Gönder