Üzümlü-Cevizli Lokur



Tam bir enerji deposu olan bu hamur işi tam benlik :) Bu lokurun fırından çıkan ilk hali anlatılmaz yaşanır,şekerleri erimiş,dışı çıtır çıtır olması beni benden alıyor yanına da güzel demlenmiş bir çay,daha ne olsun :)


Hamuru için Malzemeler ;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
 İç Harcı için Malzemeler ;
  • Yarım kg dövülmüş ceviz
  • Yarım kg kuru üzüm
  • 250 gr tozşeker
  •  2 çay bardağı sıvıyağ

Sıvıyağ,yoğurt,süt ve yumurta bir kapta güzelce karıştırılır ve ardından elenmiş kuru malzemeler eklenir,güzelce yoğurulur.Kulak memesi kıvamını alınca bir kapta altı unlu bir şekilde temiz bir örtü ile örtülür ve yarım saat beklenir.Daha sonra yumruk kadar parçalara ayrılır ve yuvarlak hale getirilir.


Zar kadar ince olana dek bol unla açılır,Sırasıyla sıvıyağ dökülür ince bir katman olarak.Dilerseniz annem gibi temiz bir pet şişenin kapağını bir bıçak yardımıyla delip daha sonra şişeye yağ doldurup o şekilde sıkarak yağ dökebilirsiniz,fırçayla güzelce sürülür.


 Üstüne ince bir şekilde tozşeker serpilir.


Ve ardından ceviz ve kuru üzüm serpilir.


 Ardından kenardan sarılır ve üstüne bıçak yardımıyla kesikler atılır.


 Üzerine fırça yardımıyla sıvıyağ sürülür.


Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üstü nar gibi pişene dek fırınlayın.



Afiyet bal şeker olsun :)

0 yorum :

Yorum Gönder