Patlıcanı yemeyen çoğu arkdaşım bu tariften 2 tabak yemeden bırakmadı.Patlıcanın en güzel hali diyebiliriz :) Yanına şehriyeli pirinç pilavı ve cacık da oldumu şahane bi menü çıkıyor ortaya :)
Malzemeler :
- 5 patlıcan
- 4 sivri biber
- 2 iri domates
- 1 büyük soğan
- 200 gr kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Kızartma için bolca sıvıyağ
- Süslemek için domates ve biber
- Tuz, karabiber
Patlıcanlar alacalı olarak soyulur. Su dolu bir kaseye tuz ve yarım limon suyu atılır. Patlıcanlar suda 15 dakika kadar bekletilir. Süzüldükten sonra iyice kurulanır.Kızgın sıvıyağda her tarafı kızarana dek kızartılır.
Başka bir tencereye bir yemek kaşığı zeytinyağı eklenir, soğanlar küp küp doğranır ve pembeleşinceye de kavrulur, sivri biber tohumlarında ayrılır ve küp küp doğranır ve biberlerde kavrulur. Kıyma eklenir ve kaşığınızın tersiyle ezerek kavurunuz böylelikle topak topak bir kıymanız olmayacak.Domates ve biber salçası eklenir, kokusu çıkana dek kavrulur. Domatesler küp küp doğranır, tuz ve karabiberle birlikte suyunu çekene dek pişirilir.
Kızarmış patlıcanlar bir fırın kabına alınır ve üzerine hazırlanan harç dökülür, sivri biber ve domatesle süslenir.185 derecede -15-20 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
Eline sağlık güzel oluyor :)
YanıtlaSilAfiyet bal şeker olsun :)
YanıtlaSil