Trüf Çikolata

Bu trüf çikolatayı gerçekten çok severek alıyordum önceden fakat neden bilmiyorum bu kadar az malzemeyle yapılmasına rağmen dışarı da çok pahalıya satılıyor.Daha sonra tarifini araştırmaya başladım ve gördüm ki çok basit,pratik.Evde yapmaya karar verdim ve sonuç mükemmel :)







Malzemeler :
  • 200 gr krema
  • 200 gr kuvertür çikolata 
  • Üstünü kaplamak için dilediğiniz malzemeyi seçebilirisiniz. ( Kakao , hindistan cevizi , toz antep fıstığı , file antep fıstığı , file badem , fındık kırıntıları , eritilmiş çikolata vs. )

*Kuvertür çikolatayı Kahve Dünyasında'da bulabilirsiniz,bakkaldan alınan normal çikolataların içinde bulunduğu katkı maddesi ve çok şekerden dolayı yanacaktır ve pişirmeye uygun değildir.

Kalıp şeklinde aldığınız çikolatayı çok küçük parçalara ayırınız,ardından kremayı bir sos tenceresinde koyulaşana dek kaynatın.Kaynattığınız kremayı,çikolatanızın üstüne dökün ardından güzelce karıştırın

Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.Daha sonra çıkartıp oda sıcaklığında 5 dakika bekletin. Kaynar suya batırılmış bir kaşık yardımı ile yuvarlak şekiller çıkartıp ve elle yuvarlanır. Toz fıstığa,hindistan cevizi,fındık ve ya badem kırıntılarına bulayabilirisiniz.Burdan sonrası sizin isteğinize kalmış :)

0 yorum :

Yorum Gönder