Malzemeler :
- 200 gr krema
- 200 gr kuvertür çikolata
- Üstünü kaplamak için dilediğiniz malzemeyi seçebilirisiniz. ( Kakao , hindistan cevizi , toz antep fıstığı , file antep fıstığı , file badem , fındık kırıntıları , eritilmiş çikolata vs. )
*Kuvertür çikolatayı Kahve Dünyasında'da bulabilirsiniz,bakkaldan alınan normal çikolataların içinde bulunduğu katkı maddesi ve çok şekerden dolayı yanacaktır ve pişirmeye uygun değildir.
Kalıp şeklinde aldığınız çikolatayı çok küçük parçalara ayırınız,ardından kremayı bir sos tenceresinde koyulaşana dek kaynatın.Kaynattığınız kremayı,çikolatanızın üstüne dökün ardından güzelce karıştırın
Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.Daha sonra çıkartıp oda sıcaklığında 5 dakika bekletin. Kaynar suya batırılmış bir kaşık yardımı ile yuvarlak şekiller çıkartıp ve elle yuvarlanır. Toz fıstığa,hindistan cevizi,fındık ve ya badem kırıntılarına bulayabilirisiniz.Burdan sonrası sizin isteğinize kalmış :)
0 yorum :
Yorum Gönder