Pastacı Kreması





Bu tarifi ilk öğrendiğim de o kadar mutlu olmuştum ki,sebebi ise her şeyle kombine olması.
Bu pastacı kremasını yaş pasta ve alman pastası yaptığımda krema olarak kullandım,pudingle karıştırıp magnolia puding yaptım,tartın iç dolgusu olarak kullandım.Profiterol ve ekler in iç dolgusu olarak da kullanmanız mümkün.
Bu tarifi bi yere not edin,gerçekten hayat kurtarıyor :)

Malzemeler :
  • 750 ml süt
  • 1 adet taze vanilya çubuğu
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta sarısı
  • 5 tatlı kaşığı un (silme)
  • 5 tatlı kaşığı nişasta (silme)
  • 1 çimdik tuz

Vanilya çubuğunu büyük marketlerde bulabilirsiniz,ama biraz maliyetli bir ürün.Eminönün'de ve ya Metro(toptancı market) de uygun fiyata bulabilirsiniz.Yoksa toz vanilya da kullanabilirsiniz.Fakat vanilya çubuğunun o kokusu ve aroması küçük siyah taneleri ile birlikte enfes,denemediyseniz tavsiye ederim.

Sütü ve tozşekerini bir tencereye koyun ve ardından vanilya çubuğu ortadan ikiye bölün ve taneleri bir bıçak yardımıyla sıyırın,taneleri sütünüze ekleyin ve vanilya kabuklarını da atın(aroması vermesi devam etsin,daha sonra içinden alacağız.)

Bir kapta yumurta sarılarını,unu,nişastayı,tuzu çırpın ve macun haline getirin.Şekeri eriyen süt çok fazla kaynamayacak,yumurta sarılarını pişirmemesi için ılıyınca bir kepçe yardımıyla macuna eklenir ve çırpılır.
(Bu işlemi yaparken vanilya kabuklarını içinden almayı unutmayınız.)
Daha sonra geri kalan sütü kaynamaya yakın ocaktan alınır macun kıvamındaki karışıma ekleyin çırpın.

Eğer yumurta sarılarının piştiğini düşünüyorsanız,bu esnada bir süzgeç yardımıyla süzebilirsiniz.

Karışım tekrar ocaga alınır göz göz olana dek pişirilir ve koyu krema kıvamına gelene dek başından ayrılmadan çırpılır ve soğutulur.

Afiyet olsun :)





0 yorum :

Yorum Gönder