Pankek

Pankek denildiğinde benim için ilk akla gelen nutella ve kesinlikle muz ya da çilek,yanına da bir bardak süt olunca kesinlikle çok doyurucu ve enerji deposu :)

Bu tarife Krep diyenler de var.Fakat Krep Fransız mutfağına ait.Pancake ise Amerikan mutfağından.Diğer bir farkı ise pancake de kabartma tozunun oluşu.Krep de kabartma tozu olmaz.Bu yüzden krepler incecik,tavanın büyüklüğünde olur.Pankekler ise küçük ve kabarık olur.





Malzemeler

2 yumurta (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
1/2 çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yumurtayı ve tozşekeri çırpın.Kabarmış bir hamur istediğimiz için yumurtaları çok iyi çırpmak gerekir.Ardından sıvıyağ ve sütü ekleyin,karıştırdıktan sonra elenmiş un,kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin.

Orta ateşte kızgın bir tavaya yarım kepçe kadar koyun çok fazla büyük yapmayın ve tavanızı çok doldurmayın.Tavanın ısısı düşmesin ve pankekler çevirirken birbirine yapışmasın.İki tarafını da kızarttıktan sonra çikolata ve meyvelerle servis edebilirsiniz.

Pankek yaparken dışının pürüzsüz aynı renkte olmasını istiyorsanız ilk pankeklerden sonra bir daha tavayı yağlamayın.





0 yorum :

Yorum Gönder