Alman Pastası



Bu aralar bu tarz alman pastası,donut,pankek tarifleri çok ilgimi çekmeye başladı :) Pankek tarifinden sonra Alman pastasını denemek istedim ve sonuç tam istediğim gibi oldu,puf puf kabaran hamurun arasına nefis vanilya taneli pastacı kreması,çok leziz ve bir o kadar hafif :)



Malzemeler 
Hamuru için :

  • 1/2 su bardağından az ılık su  
  • 1 paket kuru maya 
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 5 su bardağı un 
  • 100 gr yumuşak tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz


Ilık su, maya, şekeri karıştırın.15-20 dakika bekletip,mayalanmasını bekleyin.Bir tarafta da süt,yoğurt,yumurta,tereyağını karıştırın.Daha sonra mayalanan su ile bu karışımı karıştırın.Kabarmasını istediğimiz için unu elemeliyiz.Büyük bir kaba unu eledikten sonra ortasını havuz gibi açarak bu karışımı döküp,yoğurmaya başlayın.Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Mayalanması için 1 saat bekleyin. 

Mayalanan hamuru 1 cm. kalınlığında merdaneyle açın geniş bir bardak ağzı yardımıyla kesin.(Ben su bardağı kullandım.) Mayalanması için yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Mayalanması için tekrar 10 dakika kadar bekleyin.Bu aşama gereksiz gibi dursada bu aşamayı atlamayın,çünkü bu aşama sayesinde daha da puf puf oluyor.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Soğuması için mutfak bezine koyun. Soğuduktan sonra hamburger ekmeği gibi ortasını kesin,ve içine nefis kremadan doldurun.Pudra şekeri serpip servis ediniz.  




Kreması İçin : (Orjinali berliner kreması ahududu-frenk üzümlü reçel sürülerek yapılıyormuş.)

Ama biz onun yerini harika bir pastacı kremasıyla dolduracağız. :)
Malzemeler :
  • 750 ml süt
  • 1 adet taze vanilya çubuğu
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 5 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çimdik tuz
Yapılışını daha önce verdiğim Pastacı Kreması'nda bulabilirsiniz.

Afiyet bal şeker olsun :)




0 yorum :

Yorum Gönder