Fırında Kremalı Brokoli ve Patates

Çorbası olsun,salatası olsun hepsini bayılarak yerim,fakat brokoliye çok alışkın olmayan biri için bu tariflerde brokolinin tadı çok ön planda olduğu için ilk başta sevilmiyor.Ama o brokoliyi şöyle kremalayıp üstüne de kaşar rendesi ve herkesin sevdiği sebze yani patatesle kombine edince çok daha lezzetli bir hal alıyor. :)

Bu tarifi bir çok kişiye yaptım,hatta çoğu brokoliyi sevmese bile hepsi tabağını sıyırarak yedi :) Sizinde etrafınızda brokoli gibi yüksek oranda A vitamini kaynağı betakaroten ile C ve E vitaminleri içeren bir sebzeyi yemeyen varsa hemen yapın :) Kış ayları için birebir.




Malzemeler
(Bu malzemelerden yukardaki gibi 1.5 tepsi çıkıyor / 3 kişilik )

1 adet orta boy brokoli
2 adet patates
1 adet soğan
6-7 adet mantar
150 gr kaşar rendesi
1 kutu krema
1 çimdik muskat (çok ince rendelenmiş)
1 çay kaşığı tuz,kimyon,karabiber,toz kırmızı biber
1/2 çay bardağı sıvıyağ


İlk olarak yıkadığınız brokoliyi küçük parçalara ayırın,resimdeki gibi sap kısımlarından çok kalmayacak şekilde kesin ardından kaynamış tuzlu suya brokolileri atın ve kabuğu soyulmuş patateslerinizi yarım daire şeklinde kesin onları da aynı tencereye koyup haşlayın.İkiside dişe gelir şekilde olması gerekiyor(çok çiğ kalmasın,aşırı dağılcak gibi de olmasın).

Baharatların arasında muskat var eklemeniz şart değil fakat hiç kullanmadıysanız tavsiye ederim.Ben kremalı,kaşarlı ve ıspanak koyduğum hemen hemen her şeye muskat koymayı seviyorum,çok yakışıyor.Fakat çok karakteristik bi tadı olduğundan 1 çimdikten fazla eklememenizi tavsiye ederim.
Aktarlarda ve ya büyük marketler de bulmanız mümkün,küçük hindistan cevizi diye de satılıyor.

Daha sonra bir kaseye sıvıyağı ve baharatları koyup karıştırın,haşladığınız sebzeleri ve soğan halkalarını buna bulayıp tepsiye dizmeye başlayın.Üstüne orta kalınlıkta incelediğiniz mantarları serpiştirin,çok ince dilimlerseniz eriyip kaybolacaktır.

Mantar tarifin orjinalinde yoktu fakat krema ve kaşar olduğu için yakışacağını düşündüm,dilerseniz siz koymayabilirsiniz.



Ardından kremayı boşaltın eşit bir şekilde ve kaşar rendesini koyun
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstünü nar gibi kızarana dek fırınlayın.

Afiyet olsun :)






0 yorum :

Yorum Gönder