Mantarlı Omlet

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan yumurtayı omlet olarak yemeye bayılıyorum.Ispanaklı,biberlisini her türlüsünü yiyebilirim ama mantarlısı favorim.

Ispanaklısı içinde mantar yerine,ıspanak koyarak aynı malzemelerle aynı şekilde yapabilirsiniz.




Öncelikle mantar gerçekten çok ayrıntılı pişirilmesi gereken bir ürün.Teknik bilgileri bilirsek sünger gibi suyunu salmış bir mantardan nefis lokum gibi bir mantar pişirmek mümkün.

Öncelikle mantarlarınızı kesinlikle yıkamayın.Mantar sünger gibi olduğundan yıkarken tüm lezzetini o yıkadığınız su ile doldurmuş olursunuz ve pişerken de lezzet yerine o suyunu bırakıcaktır.
Ben mantar seçerken en temiz gözükenleri alıyorum ve dış kabuğunu soyduktan sonra temiz nemli bir bez yardımıyla güzelce siliyorum.

Daha sonra mantar pişirirken tavanızı çok iyi ısıtmak önemli daha sonra yağınızı ekleyin.Bu aslında profesyonel mutfaklarda her yemek yapılırken ki altın kuralmış.Bunu atlamamak önemli,bende her yemek yaptığımda bu kuralı hiç atlamam.

Daha sonra yüksek ateşte mantarınızı pişiriniz ve pişirme işlemi tamamlanınca baharatlarınızla lezzetlendirin,pişmeden önce tuzunu atarsanız suyunu tekrardan salacaktır.Bu şekilde pişirirseniz kesinlikle suyunu salmayacak ve çok lezzetli olacaktır :)


Malzemeler
(2 kişilik)


  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı krema
  • 3 yemek kaşığı kaşar rendesi
  • 1 çimdik tuz,karabiber ve muskat rendesi
  • 6-7  adet orta boy mantar
  • 2 adet arpacık soğan


Bu tarif gerçekten çok lezzetli oluyor,hepimiz evde mutlaka kremalı mantar sote ve ya mantarlara kaşar doldurup fırınlamışızdır.Mantar yakışan bu iki malzeme yumurtayla buluşunca nefis bir omlet çıkıyor ortaya ve çok doyurucu.


Arpacık soğanları çok minik küpler halinde doğrayın ve soteleyin daha sonra küplere böldüğünüz mantarları,soğanlar sotelendikten sonra mantarları ekleyin ve yukarda anlattığım şekilde pişirin.Bir kapta yumurta krema ve kaşar rendesini çırpın ve tuz ekleyin.Yumurta ve krema gibi malzemeleri ne kadar çırparsanız o kadar puf puf kabaracaktır.Daha sonra mantarlarınız piştiyse tuz,karabiber ve muskat rendesini ekleyin karıştırın.

Yemek yaparken her aşamada lezzetlendirmek yani baharatlamak,tuzlamak önemli bir nokta,kesinlikle çok farkediyor tabii ki abartmamak şartıyla :) Ardından yumurtalı karışımı dökün ve mantarları eşit gelecek şekilde karıştırıp bırakın,altı piştiğinde bir geniş düz tabak yardımıyla alt üst edin ve diğer taraf bir yandan pişerken üstüne biraz daha kaşar rendesi atıp kapağınızı kapatın.

Sıcak sıcak servis edin,Afiyet olsun :)



 


0 yorum :

Yorum Gönder