Karnabahar Mücveri


Karnabahar sevmeyen ya da hep aynı şekilde yemekten sıkılanlar için mükemmel bir tarif :)
Bu tarifi yeğenim Bulut'a küçükken yapardık,yanına da sevdiği patatesi kızartınca köfte sanıp afiyetle yerdi. :)
Daha sonra bu tarif aklıma geldi ve bende karnabaharın sulu yemeğini her ne kadar yemek seçmesem de çok severek yemem ama bu şekilde mücver gibi yapınca karnabaharı severek yiyorum.Kış ayları için birebir ve çok lezzetli.





Malzemeler;

1 adet orta boy karnıbahar
2 sap taze soğan (ben çok ince doğranmış bir sap pırasada ekledim)
1 tutam dereotu
100 gr.kaşar
1 su bardağı un
2 yumurta
tuz
karabiber



Karnabaharı haşlayıp soğuk suya alın.İyice suyunu süzdükten birazda elle sıktıktan sonra patates eziciyle (yada robotta) püre haline getirin.Suyunu iyice süzmeniz çok önemli yoksa sonradan suyunu salacaktır,kıvamı tutturmanız zor olabilir.

Sonra içine yumurtaları kırın. İnce doğranmış taze soğanı,pırasayı,rende kaşarı, dereotunu, tuz ve karabiberi ilave edin. Benim verdiğim oran karnabahar büyüklüğüne göre farklılık gösterebilir o yüzden alabildiği kadar un demek daha doğru olacaktır,hamurunuz mücver kıvamında olmalı.

Kızgın yağa kaşık yardımıyla dökerek iki tarafını çıtır olana dek iyice kızartıp sıcak servis yapın. 
Yanına ister patates kızartın isterseniz,basit bir dip sos ile servis edebilirsiniz.

Dip sos için : Sarımsaklı yoğurda birer çimdik tuz,kuru nane,pul biber ve kekik.
(dilerseniz yoğurdun çeyreği kadar mayonez de ekleyebilirsiniz.)

Afiyet olsun :)






0 yorum :

Yorum Gönder