Enginar ve kerevizi çok seviyorum.Kereviz mevsimi biter ve enginar mevsimi başlar benim için :)
Enginarı daha önce kendi damak zevkime göre iki tarif de denemiştik,oldukça beğenilmişti.
Şimdi ise makarna da denedim gerçekten çok yakışıyor,hatta yemeyenlere söylemezseniz ve minik minik doğrarsanız kesinlikle anlamayacaklardır :)
Malzemeler :
- 1 paket makarna
- 1 adet soğan (küplere bölünmüş)
- 7 adet kestane veya istiridye mantarı *Bulamazsanız kültür mantarı da olur. (küp küp bölünmüş)
- 1 dilim tavuk gögsü (küp küp kesilmiş)
- 2 adet enginar (çok küçük küp küp kesilmiş)
- 1 diş sarımsak (incecik kıyılmış)
- 100 ml krema
- Makarnayı bol tuzlu kaynar suda haşlayın.
- Enginarları minik minik doğrayın ve haşlayın.
- Bir tavaya sıvıyağ ekleyin,ardından minik minik doğranmış soğanları ve sarımsağı ekleyin.
- Haşlanmış enginarları ekleyin,soğanlarla beraber kızarana dek soteleyin.
- Daha sonra küp küp minik şekilde kesilmiş tavukları ve mantarları ekleyin.
- Hepsi pişince üzerine kremayı gezdirin.
- Haşlanmış makarna ile beraber tüm sosu karıştırın.
- Servis ederken isteğe göre ince kıyılmış maydonoz ekleyin.
0 yorum :
Yorum Gönder