Enginarlı,Tavuklu Makarna

Enginarlar mutfakta yerini aldıysa benim için bahar gelmiş demektir :)
Enginar ve kerevizi çok seviyorum.Kereviz mevsimi biter ve enginar mevsimi başlar benim için :)
Enginarı daha önce kendi damak zevkime göre iki tarif de denemiştik,oldukça beğenilmişti.



Şimdi ise makarna da denedim gerçekten çok yakışıyor,hatta yemeyenlere söylemezseniz ve minik minik doğrarsanız kesinlikle anlamayacaklardır :)





Malzemeler :


  • 1 paket makarna
  • 1 adet soğan (küplere bölünmüş)
  • 7 adet kestane veya istiridye mantarı  *Bulamazsanız kültür mantarı da olur. (küp küp bölünmüş)
  • 1 dilim tavuk gögsü (küp küp kesilmiş)
  • 2 adet enginar (çok küçük küp küp kesilmiş)
  • 1 diş sarımsak (incecik kıyılmış)
  • 100 ml krema







  1. Makarnayı bol tuzlu kaynar suda haşlayın.
  2. Enginarları minik minik doğrayın ve haşlayın.
  3. Bir tavaya sıvıyağ ekleyin,ardından minik minik doğranmış soğanları ve sarımsağı ekleyin.
  4. Haşlanmış enginarları ekleyin,soğanlarla beraber kızarana dek soteleyin.
  5. Daha sonra küp küp minik şekilde kesilmiş tavukları ve mantarları ekleyin.
  6. Hepsi pişince üzerine kremayı gezdirin.
  7. Haşlanmış makarna ile beraber tüm sosu karıştırın.
  8. Servis ederken isteğe göre ince kıyılmış maydonoz ekleyin.  

0 yorum :

Yorum Gönder