Profiterol


 Sadece 4 malzeme ile hazırlayabileceğiniz Choux hamuru ,ben sadece tatlı olarak tüketmeyip,tuzlu versiyonunu da çok seviyorum.Toplarınızın içine krem peynir ve domates dilimleri koyun minik minik porsiyonlar halinde servis edin ya da içlerine pastacı kreması,bir dilim muz koyun ve üzerine beyaz çikolata gezdirin.İnanın ikisi de şahane olacaktır.

Ayrıca bu hamuru yuvarlak değil de uzun şeritler halinde koyarsanız 'Ekler' de yapabilirsiniz.

Ama vaktiniz yoksa üzerine benim yaptığım gibi tek başına erittiğiniz çikolatayı da dökseniz sonuç çok iyi :)





Malzemeler :

(Choux hamuru)
  • 120 gr tereyağı
  • 1 su bardağı su (240 ml)
  • 1 su bardağı un (140 gr)
  • 3 adet yumurta

İç Kreması İçin : 

Üzeri İçin :
  • Kuvertür Çikolata (Bitter/Sütlü/Beyaz)

  1. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
  2. Küçük bir tencereye suyu ve tereyağını koyun ve kaynatın. 
  3. Daha sonra unu ekleyerek iyice karıştırın,unun kokusunu çıkana dek kavurun.
  4. Ocaktan alın ve 10 dakika yumurtaları eklediğimizde pişmemesi için hamurun soğumasını bekleyin.
  5. Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı teker teker hamura yedirdikçe kırın.
  6. Homojen bir kıvam elde ettikten sonra hamurunuzu 10 dk daha bekletin.
  7. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 2 tatlı kaşığı yardımıyla minik eşit toplar koyun.
  8. Hamurlarınız altın renk olup kabarana dek 40 dk boyunca fırınlayın.
  9. Daha sonra soğumaya bıraktığınız profiterol toplarını isterseniz Pastacı Kreması ile doldurunuz ya da üzeri için benmari usulü erittiğiniz çikolatanızı dökebilirisiniz. 

0 yorum :

Yorum Gönder