Ayrıca bu hamuru yuvarlak değil de uzun şeritler halinde koyarsanız 'Ekler' de yapabilirsiniz.
Ama vaktiniz yoksa üzerine benim yaptığım gibi tek başına erittiğiniz çikolatayı da dökseniz sonuç çok iyi :)
Malzemeler :
(Choux hamuru)
- 120 gr tereyağı
- 1 su bardağı su (240 ml)
- 1 su bardağı un (140 gr)
- 3 adet yumurta
İç Kreması İçin :
Üzeri İçin :
- Kuvertür Çikolata (Bitter/Sütlü/Beyaz)
- Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
- Küçük bir tencereye suyu ve tereyağını koyun ve kaynatın.
- Daha sonra unu ekleyerek iyice karıştırın,unun kokusunu çıkana dek kavurun.
- Ocaktan alın ve 10 dakika yumurtaları eklediğimizde pişmemesi için hamurun soğumasını bekleyin.
- Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı teker teker hamura yedirdikçe kırın.
- Homojen bir kıvam elde ettikten sonra hamurunuzu 10 dk daha bekletin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 2 tatlı kaşığı yardımıyla minik eşit toplar koyun.
- Hamurlarınız altın renk olup kabarana dek 40 dk boyunca fırınlayın.
- Daha sonra soğumaya bıraktığınız profiterol toplarını isterseniz Pastacı Kreması ile doldurunuz ya da üzeri için benmari usulü erittiğiniz çikolatanızı dökebilirisiniz.
0 yorum :
Yorum Gönder