Tiramisuyu çok sevdiğim için 2-3 tarifim var daha önce paylaştığım tarif en basitiydi.Orjinalinde mascorpone peynirli krema var ama bu yapacağımız krema da onun yerini tutabilecek çok zengin aromalı bir krema,bu yüzden favori tarifim :)
Aslında mascorpone peynirli tiramisu yapacaktım,sınavlardan ve işlerden vakit bulamayınca kendi denemediğim tarifi de size vermek istemedim.Malzemelerinizin ziyan olmasını asla istemem o yüzden burada yayınladığım her tarifi sizden önce ilk ben yapıyorum evdeki gurmeler onaylıyor daha sonra sizlerle paylaşıyorum :) İçiniz rahat olsun.
Malzemeler :
- 2 paket (48 adet) İtalyan Savoiardi kedi dili bisküvi
- 1 kupa nescafe classic (1 kupaya 2 yemek kaşığı nescafeyle, sıcak hazırlanmış)
- 2 damla Dr. Oetker’in acı badem esansı
- 2 yemek kaşığı kadar esmer şeker
- Üzerine serpmek için kakao
Kreması İçin :
- 1 poşet krem şanti
- 100 ml krema
- 100 ml süt
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 3 büyük yumurtanın sarısı
- 100 gr Labne
- 1 küçük kutu 'Pınar Krem Peynir' (kırmızı renkli olan)
1 poşet krem şantiyi, krema ve süt ile mikserin en yüksek devrinde, koyulaşana ve kıvam alana kadar iyice çırpın ve bir kenara ayırın.Krem şantiniz resimdeki gibi kıvamlı olması gerekiyor.
Genelde borcama yapılır ama ben biraz daha süslü yapmak istedim ve kelepçeli kalıp kullandım.Kelepçesini çıkardıktan sonra bi kahverengi kurdeleyle yanlardan bağlayacağım :)
Öncelikle tabanına bisküvileri dizin. Bu işlemi yaparken, bisküvileri kahvenin içinde çok fazla tutmadan, hemen batırıp çıkarmanız gerekiyor.Tiramisunun en büyük püf noktalarından biri de bu,hemen daldırıp çıkarmak ıslanmaları yeterli olacaktır,yoksa sağılıyorlar fazlaca yumuşak oluyorlar :)
Üzerine bol krema ve birer kat bisküvi daha dizin.Bu işlemi bisküvileriniz ve kremanız bitene dek tekrarlayın.Borcamda yapacaksanız iki kat yeterli olur.Ben 3 katlı yaptım.
(Yani bisküvi-krema-bisküvi-krema-bisküvi-krema olarak en üstte kakao)

Her koyulan kremanın üstüne ben bitter çikolata rendeledim.Son kata geldiğinizde en üste ince bir şekilde sürdüğünüz kremanızı düzleştirin ardından bolca süzgeç yardımıyla hiç açık yer kalmayacak şekilde kakao serpin.
Ve en önemli püf noktası kesinlikle hemen servis yapmayın,yoksa dağılacaktır.Buzdolabında güzelce streçleyin ve bir gece bekletin.
Ha unutmadan İtalya'da tiramisu kaşıkla yeniyor,sizde sevis ederken bu orjinal tarifi tam bir italyan gibi kaşıkla servis edin :)
Afiyet bal şeker olsun :)
0 yorum :
Yorum Gönder