Çıtır Çıtır Salatalık Turşusu

Beni tanıyan herkes ne kadar çok turşu sevdiğimi bilir, fakat markette ki hazır turşulardan hiç hoşlanmıyorum.Evde yapılan buram buram anne eli kokan turşuları seviyorum.Bu tarif ise bir çok denemelerden sonra tam anlamıyla budur dediğim tarif oldu.


Aslında minik kornişon salatalıkları daha çok seviyorum fakat bu salatalıkları Eskişehir'in semt pazarında tarlasından sabah toplayıp getirmiş ve çıtır çıtır inceciklerdi,bunlarla da yapmak istedim :) 




Malzemeler :

  • 1 kilo salatalık
  • 1 su bardağı sirke 
  • 2 su bardağı içme suyu
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 küçük baş sarımsak
  • üzeri için; maydonoz/dereotu istediğiniz aromatik yeşilliği kullanabilirsiniz.


Salatalıkların saplarını kesip,yıkadıktan sonra sirkeyi,içme suyunu,toz şekeri,tuzu ve limontuzunuzu bir kapta eriyene dek karıştırın.
Daha sonra strelize edilmiş kavonoza salatalıklarınızı dik dik yerleştirin.Üzerine sarımsaklardan bir kaç adet atın,ve salatalıkların geri kalanını yerleştirin,kalan sarımsakları da atın.Hazırladığınız turşu suyu karışımını üzerine dökün.Ardından üzerine dilediğiniz aromatik yeşilliklerden koyup ağzını kapatın ve  güneş almayan bir yerde 10-15 gün bekletin.

Afiyet olsun :)














0 yorum :

Yorum Gönder