Fransız tatlısı olan Parfe,yaz sıcakları için hafif ve ferah bir tatlı.İçerisine ben orman meyvelerini karıştırdım.Siz istediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz.Tek bi meyve kullanacaksanız 250 gr olacak şekilde ayarlayın.
Malzemeler :
- 1 kutu süt kreması
- 200 gr süzme yoğurt
- 2,3 yemek kaşığı pudra şekeri (isteğe göre arttırıp,azaltın)
- 250 gr çilek, frambuaz , yaban mersini (3ünün karışımı 250 gr olacak)
- 7,8 adet kırılmış irili ufaklı beze
Kremayı mikserde 3 dk çırpın daha sonra içerisine yoğurt,pudra şekeri ve meyveleri ekleyin,çırpın.Üzerine kabaca kırdığınız bezeleri ilace edin.
Streçlenmiş bir borcama koyun,ardından buzlukta 2 saat sertleşene dek,soğutun.Daha sonra servis etmeden önce 5 dk önce çıkarın,yiyebileceğiniz soğukluğa ulaştıgında servis edin :)
0 yorum :
Yorum Gönder