Kajun Baharatlı Patates Kızartması

Patates kızartması tek başına bir okadar güzelken bir de üstüne 2,3 tutam kajun baharatı atınca,tadına doyulmaz bir hal alıyor.Kajun baharatını yeni keşfedenlerdenim,o kadar çok baharat sevip kullanmama rağmen bunca zamandır denememem,çok üzücüydü :) Tavuk ve patatese çok yakışıyor,eminönü veya büyük marketlerde bulabilirsiniz.

 Patatesi profesyonel mutfaklarda şu şekilde kızartılıyormuş,ilk önce orta ateşte ağzı kapalı bir tavada hiç karıştırmadan haşlar gibi pişirip,ardından kapağını açıp yüksek ateşte dışını kızartıyorsunuz.Ben denedim,hatta uzun zamandır artık hep bu şekilde yapıyorum.İçi yumuşacık olup dışı çıtır çıtır nefis bir patates kızartmanız oluyor.





Malzemeler :

5 yemek kaşığı sıvıyağ
2 orta boy patates
2 tutam tuz ve kajun baharatı


Patateslerinizi soyun,ardından dilimleyin ve ya küplere bölün.Buz gibi su dolu bir kapta 30 dakika bekletin.Daha sonra tavaya yağınızı koyun,yağınız ısınınca iyice kurulanmış patateslerinizi koyun,ağzını 10 dakika boyunca kapatıp orta ateşte pişirin,karıştıracaksanız yavaş nazikçe karıştırın yoksa dağılacaktır.Daha sonra kapağını açın,bu sefer yüksek ateşte karıştırarak altın rengi olana dek kızartın.Kızardıktan sonra sıcak sıcakken tuz ve kajun baharatını ekleyin.

Afiyet olsun :)

0 yorum :

Yorum Gönder