Malzemeler
- 4 portakal kabugu
- 300 gr şeker
- 350 ml su
- 150 gr kuvertür bitter çikolata
Portakalları yıkadıktan sonra,meyve soyacağı ile soyup içlerindeki beyazları bir küçük keskin bıçak ile kesin.
Bir sos tenceresin şeker ve suyu koyun kaynamaya başladıktan sonra portakal kabuklarını içine atın.
30 dakika boyunca şurubunuzun kıvamı koyulaşınca portakal kabuklarınızı bir kevgir yardımı ile çıkarın.Ardından portakal kabuklarınızın soğuduktan sonra sertleşecektir
Benmari usulü erittiğiniz çikolatayla kaplayın ve buzdolabında 2 saat boyunca soğutunuz.
Afiyet olsun :)
Deneyecegim çok güzel görünüyorlar
YanıtlaSilDeneyecegim çok güzel görünüyorlar
YanıtlaSilTeşekkür ederim,kesinlikle tavsiye ederim gerçekten çok güzel oluyor :)
YanıtlaSil