Bitter Çikolatalı Portakal Kabuğu

Kışa veda ederken en güzel şekilde uğurlamak için güzel portakallarla yapılacak en güzel şey bu olsa gerek :) Ben bir kısmını minik kare kare doğrayıp 200 derecelik fırında sertleşene kadar kurutup fırınlıyorum,elma kabuklarıyla beraber ardından tüm sene boyunca meyve çayı yapıyorum,tavsiye ederim gerçekten çok güzel oluyor.





Malzemeler
  • 4 portakal kabugu
  • 300 gr şeker
  • 350 ml su
  • 150 gr kuvertür bitter çikolata


Portakalları yıkadıktan sonra,meyve soyacağı ile soyup içlerindeki beyazları bir küçük keskin bıçak ile kesin.

Bir sos tenceresin şeker ve suyu koyun kaynamaya başladıktan sonra portakal kabuklarını içine atın.




30 dakika boyunca şurubunuzun kıvamı koyulaşınca portakal kabuklarınızı bir kevgir yardımı ile çıkarın.Ardından portakal kabuklarınızın soğuduktan sonra sertleşecektir



Benmari usulü erittiğiniz çikolatayla kaplayın ve buzdolabında 2 saat boyunca soğutunuz.

Afiyet olsun :)

3 yorum :