- 170 gr. un
- 180 ml su
- 10 gr. taze maya
- 400 gr. un
- 225 ml su
- 12 gr. tuz
Ön maya için malzemeleri karıştırın ve mayalanması için streç film ile iyice kapatın oda sıcaklığında 1-1,5 saat bekletin.
Ön maya hamuru mayalandıktan sonra üzerine hamur için olan malzemeleri ekleyip 10 dakika boyunca pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar yoğurun.
Hamuru 4 eşit parçaya bölün, uzun şekiller verin ve bıçakla çizikler atın.Hatta elinizin altında jilet varsa onla yapmanızı tercih ederim.Gerçekten sonuç çok derin yarıklarla daha da mükemmel oluyor :) Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz tepsinizin üstünü streç film ile hava almayacak şekilde sarın. 1 saatin sonunda hamurunuz 2 katına çıkacak.
Hamurlar hazır olduğunda 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.
Afiyet olsun :)
Merhabalar
YanıtlaSilInstagramdan sbilgic7 kullanıcı adıyla takipcinizim.
Tepsiye koyup strec filme sarma işini tam anlamadim. Mesela hamurlara uygun sekli verip üstünü sararsak şekli bozulup ezilmez mi nasıl yapacaz.?
Merhaba Şerife Hanım :)
YanıtlaSilTepsinize yağlı kağıt serin ve ardından şekil verdiğiniz hamurlarınızı koyun.Hamurları strece sarmayacaksınız,sadece tepsinin üstünü streç filmle kapatacaksınız,amaç hava almasını engelleyip mayalanmasını hızlandırmak.
Teşekkür ederim :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilRica ederim,sevgiler :)
YanıtlaSil