Fransız Baget Ekmeği


 Fransız bagetleri çevremdeki market ve fırınlarda bulamayınca internette Fransız baget tarifi ararken ArdaTürkmen'in reçetesini buldum ve hemen denedim sonuç kendinizi Paris'te hissedecek kadar güzel olunca sizinle paylaşmak istedim :)





Ön maya için Malzemeler
  • 170 gr. un
  • 180 ml su
  • 10 gr. taze maya
Hamur için Malzemeler
  • 400 gr. un
  • 225 ml su
  • 12 gr. tuz 

Ön maya için malzemeleri karıştırın ve mayalanması için streç film ile iyice kapatın oda sıcaklığında 1-1,5 saat bekletin. 

Ön maya hamuru mayalandıktan sonra üzerine hamur için olan malzemeleri ekleyip 10 dakika boyunca pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar yoğurun.

Hamuru 4 eşit parçaya bölün, uzun şekiller verin ve bıçakla çizikler atın.Hatta elinizin altında jilet varsa onla yapmanızı tercih ederim.Gerçekten sonuç çok derin yarıklarla daha da mükemmel oluyor :) Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz tepsinizin üstünü streç film ile hava almayacak şekilde sarın. 1 saatin sonunda hamurunuz 2 katına çıkacak.

Hamurlar hazır olduğunda 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.

Afiyet olsun :)

5 yorum :

  1. Merhabalar
    Instagramdan sbilgic7 kullanıcı adıyla takipcinizim.
    Tepsiye koyup strec filme sarma işini tam anlamadim. Mesela hamurlara uygun sekli verip üstünü sararsak şekli bozulup ezilmez mi nasıl yapacaz.?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Şerife Hanım :)
    Tepsinize yağlı kağıt serin ve ardından şekil verdiğiniz hamurlarınızı koyun.Hamurları strece sarmayacaksınız,sadece tepsinin üstünü streç filmle kapatacaksınız,amaç hava almasını engelleyip mayalanmasını hızlandırmak.

    YanıtlaSil