Karamelli,Elmalı Tart
Çok sevdiğim iki şeyi bir arada kullanınca tam benlik bir tart çıktı ortaya,bu tarifi bi kenara not edin gerçekten tüm sevdiklerinize kolaylıkla yapıp,herkesin tarifini soracağı bir tarif :)
Ben iki kişilik yaptığım için borcama değil mini "ramekin" denilen fırınlanabilen büyük sufle kaplarında yaptım,dilerseniz minik güveçleriniz varsa kişi sayısına göre onda da yapabilirsiniz harika olur.
Malzemeler :
6-7 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
Tart hamuru için :
125 gr tereyağ (soğuk,minik küplere bölünmüş)
1 çay bardağı şeker
3 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
2-3 yemek kaşığı buzluktan yeni çıkmış soğuk su
*Buzluktan yeni çıkmış soğuk su,tartınızın kıtır kıtır olmasını sağlayacaktır,çok önemli bir püf noktasıdır :)
Karamel için :
75 gr tereyağ
1 çay bardağı şeker
Hamurunuz ilk yapıp dolaba atmanız daha iyi olacaktır.
Hamurun tüm malzemelerini karıştırıp güzelce tereyağ eriyene dek yoğurun,hamur içindeki bol yağdan dolayı yoğurdukça elinizin ısısına göre eriyecek ve yumuşak olacaktır.Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.Una ihtiyacı olup olmadığını o şekilde öğrenin.Hamur dolapta dinlenirken elmalarınızın kabuklarını soyun ardından küpler haline getirin ve tarçına bulayın,çok minik olmasın fırında uzun süre pişecekleri için püre haline gelsin istemeyiz.
Ardından karamel için tavaya tereyağ ve şekeri koyun sürekli karıştırın,sakın başından ayrılmayın.Açık kahverengini alınca olmuş demektir,çok fazla karartmayın aksi takdirde tadı acımsı olup hiç lezzetli olmayacaktır.
Daha sonra kabınıza karameli dökün,üstüne elmalarınızı ve ardından merdane ile açtığınız tart hamurunuzu incecik açıp kabınızı kaplayın ve üstüne çatal yardımı ile delikler açın.Önceden ısınmış 190 derecelik fırının en alt bölmesinde yaklaşık 40-45 dk fırınlayın.Ardından tabak yardımıyla ters çevirip,dilerseniz bir top vanilyalı dondurma ile servis edin.
Afiyet olsun :)
Ben iki kişilik yaptığım için borcama değil mini "ramekin" denilen fırınlanabilen büyük sufle kaplarında yaptım,dilerseniz minik güveçleriniz varsa kişi sayısına göre onda da yapabilirsiniz harika olur.
Malzemeler :
6-7 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
Tart hamuru için :
125 gr tereyağ (soğuk,minik küplere bölünmüş)
1 çay bardağı şeker
3 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
2-3 yemek kaşığı buzluktan yeni çıkmış soğuk su
*Buzluktan yeni çıkmış soğuk su,tartınızın kıtır kıtır olmasını sağlayacaktır,çok önemli bir püf noktasıdır :)
Karamel için :
75 gr tereyağ
1 çay bardağı şeker
Hamurunuz ilk yapıp dolaba atmanız daha iyi olacaktır.
Hamurun tüm malzemelerini karıştırıp güzelce tereyağ eriyene dek yoğurun,hamur içindeki bol yağdan dolayı yoğurdukça elinizin ısısına göre eriyecek ve yumuşak olacaktır.Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.Una ihtiyacı olup olmadığını o şekilde öğrenin.Hamur dolapta dinlenirken elmalarınızın kabuklarını soyun ardından küpler haline getirin ve tarçına bulayın,çok minik olmasın fırında uzun süre pişecekleri için püre haline gelsin istemeyiz.
Ardından karamel için tavaya tereyağ ve şekeri koyun sürekli karıştırın,sakın başından ayrılmayın.Açık kahverengini alınca olmuş demektir,çok fazla karartmayın aksi takdirde tadı acımsı olup hiç lezzetli olmayacaktır.
Daha sonra kabınıza karameli dökün,üstüne elmalarınızı ve ardından merdane ile açtığınız tart hamurunuzu incecik açıp kabınızı kaplayın ve üstüne çatal yardımı ile delikler açın.Önceden ısınmış 190 derecelik fırının en alt bölmesinde yaklaşık 40-45 dk fırınlayın.Ardından tabak yardımıyla ters çevirip,dilerseniz bir top vanilyalı dondurma ile servis edin.
Afiyet olsun :)
0 yorum :
Yorum Gönder