Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kakao (isteğe bağlı)
- 2 bardak un (elenmiş)
- kabartma tozu, vanilya
- 3 adet orta boy havuçun rendesi
- 1,5 çay bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın,
- üzeri için pudra şekeri
Yumurtaları ve şekeri kabarana kadar iyice çırpın.Sıvıyağı,yoğurtu,ekleyin.Kakaoyu,unu,kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek sıvı karışıma karıştırın.
Cevizleri bir kuru tavada pembeleşene dek kızartın.Bu işlemi önceden ısınmış 175 derecelik fırında da yapabilirsiniz,ama yanma riski çok daha fazla oluyor.İstediğiniz yöntemi uygulayabilirsiniz.
Ben keklere ve ya kurabiyelere bu tarz doğal yağlı kuruyemiş kullanacaksam,bu önceden kavurma işlemini yapıyorum, o içindeki doğal yağ ortaya çıkıyor ve lezzeti çok daha derin oluyor.
En son cevizi iri parçalara bölün,havucu rendeleyin ve tarçını da ekleyip 3 malzemeyi karıştırın.Tahta bir kaşık yardımıyla kek hamuruna karıştırın.Önceden ısınmış 175 derecelik fırında 40-45 dk kadar pişirin. Klasik, kürdan sokup çıkarma yöntemiyle kekin piştiğinden emin olun.. Soğuyunca keki çıkartıp üstüne pudra şekeri dökün.
Afiyet olsun :)
0 yorum :
Yorum Gönder